Для покриття тортів потрібні креми з густою консистенцією і стійкі. Якщо маса недостатньо добре тримає форму, то зовнішній кремовий шар на торті може поплисти і зіпсувати весь вигляд. Крем по даному рецепту приготований на основі вершкового масла з додаванням згущеного молока і порошку какао. Маса відмінно тримає форму і виходить досить повітряної – для цього важливо приділити увагу якісному взбиванню. Після охолодження крем стає ще щільніше і абсолютно не тече.


Інгредієнти: на 3 порції.

  • Масло вершкове – 200 гр.
  • Молоко згущене – 1 банка
  • Какао-порошок – 2 ст. л.

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування шоколадного крему для покриття торта? Вершкове масло варто заздалегідь дістати з холодильника, щоб воно добре размягчилось і стало податливим. Поміщаємо його в ємність для збивання і починаємо працювати міксером. Стартуємо з низьких обертів і поступово нарощуємо швидкість. Збиваємо масло протягом однієї – двох хвилин, поки маса не вийде пишною і трохи не посвітлішає.

Тонкою цівкою вливаємо в збите вершкове масло, згущене молоко, не припиняючи роботи міксера. Після введення всієї кількості молока збиваємо ще пару хвилин, щоб добре змішати всі ділянки масла зі згущеним молоком і надати масі більше легкості.

Крем стане світліше і вже буде густим. Якщо провести ложкою, то залишиться чіткий слід.

Додаємо в крем какао порошок. Краще просіяти через сито прямо в миску.

Збиваємо міксером на високій швидкості ще дві хвилини і закінчуємо роботу. Крем готовий.

Кремом відразу після приготування можна покривати поверхня і краї торта – маса дуже податлива, пластична і дозволяє нанести шар будь-якої товщини. Також можна наповнити кремом кондитерський мішок з насадкою і відсадити будь-які об’ємні декорації. Рекомендується використовувати крем роботу протягом години після приготування, оскільки маса досить швидко стабілізується, особливо при зберіганні в холодильнику, і потім складно повернути їй пластичну консистенцію.

Приємного апетиту!

Вершковий крем для прикраси торта Вершково-шоколадний крем для торта Крем для торта з молока і масла Масляний крем для торта