Готуємо крем на базі заварний суміші з яєць і молока. Також до складу входить шоколад і вершкове масло – це забезпечує характерну щільну консистенцію готової маси. Крем виходить густим і податливим, а після охолодження стабілізується і дає стійку текстуру – це дозволяє використовувати його не тільки для прошарку коржів, але і для якісного вирівнювання поверхні тортів.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Молоко коров’яче – 400 гр.
- Цукор-пісок – 150 гр.
- Крохмаль кукурудзяний – 35 гр.
- Яйце – 1 шт.
- Шоколад темний – 100 гр.
- Масло вершкове – 100 гр.
Процес приготування:
Готувати шоколадний крем для вирівнювання торта легко! Першим етапом готуємо заварную масу. У сковороду або невелику каструлю розбиваємо яйце. Додаємо до нього кукурудзяний крохмаль і зазначена кількість цукрового піску. З допомогою віночка вручну змішуємо компоненти, поки не вийде повністю однорідна маса.
Порціями вливаємо в яєчно-крохмальну суміш молоко, ретельно вимішуючи, щоб не втратити однорідність. Вводимо весь обсяг молока.
Приготовану суміш ставимо на плиту і нагріваємо при постійному помішуванні. Доводимо масу до кипіння і варимо при низькій температурі плити одну-півтори хвилини. Не забуваємо весь час активно заважати, щоб не допустити пригорання і нерівномірного заварювання. Знімаємо з плити.
Даємо приготовленої заварний масі охолонути до кімнатної температури. Щоб за час охолодження на поверхні не з’явилася подсохшая скоринка, накриваємо масу харчової плівкою в контакт.
Шоколад ламаємо на шматочки і викладаємо в миску. Розтоплюємо його до рідкого стану. Можна зробити це, встановимо миску на водяну баню, або скористатися мікрохвильовою піччю. Розтопленого шоколаду даємо охолонути до ледь теплої температури.
Добре розм’якшене вершкове масло покласти в окрему миску і збиваємо його міксером на високій швидкості – вийде світла повітряна маса. Працюємо міксером орієнтовно дві-три хвилини.
Щоб крем вийшов вдалим і не розшарувався, стежимо, щоб заварна маса, розтоплений шоколад і збите вершкове масло мали приблизно однакову температуру при змішуванні. Спочатку додаємо в збите масло розтоплений шоколад і збиваємо міксером, поки не досягнемо повного змішування і однорідності.
Далі невеликими порціями додаємо в олійно-шоколадну суміш остиглу заварную масу. Після кожного додавання збиваємо міксером. Вводимо весь обсяг заварний маси і збиваємо готовий крем ще протягом хвилини. Накриваємо готову масу харчової плівкою в контакт і прибираємо в холодильник на півгодини-годину для стабілізації.
Далі кремом виконуємо прошарок або вирівнювання торта. З кремом дуже зручно і приємно працювати – він податливий, пластичний і відмінно тримає форму.
Приємного апетиту!
Вершковий крем для вирівнювання торта Вершковий крем для торта Крем для вирівнювання торта Крем для вирівнювання торта, який не тане Крем для торта з молока, масла і цукру Масляний крем для вирівнювання торта Масляний крем для торта Шоколадний крем для торта