Готуємо крем на базі заварний суміші з яєць і молока. Також до складу входить шоколад і вершкове масло – це забезпечує характерну щільну консистенцію готової маси. Крем виходить густим і податливим, а після охолодження стабілізується і дає стійку текстуру – це дозволяє використовувати його не тільки для прошарку коржів, але і для якісного вирівнювання поверхні тортів.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Молоко коров’яче – 400 гр.
  • Цукор-пісок – 150 гр.
  • Крохмаль кукурудзяний – 35 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Шоколад темний – 100 гр.
  • Масло вершкове – 100 гр.

Процес приготування:

Готувати шоколадний крем для вирівнювання торта легко! Першим етапом готуємо заварную масу. У сковороду або невелику каструлю розбиваємо яйце. Додаємо до нього кукурудзяний крохмаль і зазначена кількість цукрового піску. З допомогою віночка вручну змішуємо компоненти, поки не вийде повністю однорідна маса.

Порціями вливаємо в яєчно-крохмальну суміш молоко, ретельно вимішуючи, щоб не втратити однорідність. Вводимо весь обсяг молока.

Приготовану суміш ставимо на плиту і нагріваємо при постійному помішуванні. Доводимо масу до кипіння і варимо при низькій температурі плити одну-півтори хвилини. Не забуваємо весь час активно заважати, щоб не допустити пригорання і нерівномірного заварювання. Знімаємо з плити.

Даємо приготовленої заварний масі охолонути до кімнатної температури. Щоб за час охолодження на поверхні не з’явилася подсохшая скоринка, накриваємо масу харчової плівкою в контакт.

Шоколад ламаємо на шматочки і викладаємо в миску. Розтоплюємо його до рідкого стану. Можна зробити це, встановимо миску на водяну баню, або скористатися мікрохвильовою піччю. Розтопленого шоколаду даємо охолонути до ледь теплої температури.

Добре розм’якшене вершкове масло покласти в окрему миску і збиваємо його міксером на високій швидкості – вийде світла повітряна маса. Працюємо міксером орієнтовно дві-три хвилини.

Щоб крем вийшов вдалим і не розшарувався, стежимо, щоб заварна маса, розтоплений шоколад і збите вершкове масло мали приблизно однакову температуру при змішуванні. Спочатку додаємо в збите масло розтоплений шоколад і збиваємо міксером, поки не досягнемо повного змішування і однорідності.

Далі невеликими порціями додаємо в олійно-шоколадну суміш остиглу заварную масу. Після кожного додавання збиваємо міксером. Вводимо весь обсяг заварний маси і збиваємо готовий крем ще протягом хвилини. Накриваємо готову масу харчової плівкою в контакт і прибираємо в холодильник на півгодини-годину для стабілізації.

Далі кремом виконуємо прошарок або вирівнювання торта. З кремом дуже зручно і приємно працювати – він податливий, пластичний і відмінно тримає форму.

Приємного апетиту!

Вершковий крем для вирівнювання торта Вершковий крем для торта Крем для вирівнювання торта Крем для вирівнювання торта, який не тане Крем для торта з молока, масла і цукру Масляний крем для вирівнювання торта Масляний крем для торта Шоколадний крем для торта