Мало кому не подобається шоколадний крем – він додає смаку випічки і, звичайно, додає «характер» будь торту. За даним рецептом готуємо крем, яким можна не тільки змащувати коржі, але і виконувати різні прикраси на поверхні виробів: маса відмінно тримає форму, виходить хоч і повітряної, але стійкою. Рекомендуємо використовувати шоколад з відсотковим вмістом какао 50-60%. Справа в тому, що якщо вміст какао вище або нижче вказаного інтервалу, то потрібно міняти кількість вершків, щоб вийшла потрібна консистенція. Якщо немає бажання «грати» з пропорціями у процесі приготування, варто вибрати шоколад із зазначеними характеристиками.


Інгредієнти: на 5 порц.

  • Шоколад темний – 110 гр.
  • Вершки 33% або Вершки 30% – 330 мл

Процес приготування:

Готувати шоколадний крем для прикраси торта легко! Шоколад ламаємо на невеликі шматочки або рубаємо ножем. Поміщаємо його в миску і ставимо на водяну баню. При постійному помішуванні плавим шоколад, поки не вийде однорідна рідка маса.

Від загальної кількості вершків відміряємо 110 мл і розміщуємо їх в окрему ємність. Нагріваємо вершки до дуже гарячого стану, не допускаючи кипіння. Якщо поверхня вершків затягнулася плівочкою, то обов’язково знімаємо її. В розтоплений шоколад невеликими порціями вливаємо нагріті вершки, добре вимішуючи загальну масу після кожного додавання. Таким чином вводимо весь обсяг гарячих вершків. Після цього тонкою цівкою вливаємо залишилися холодні вершки і перемішуємо всі разом віночком до повної однорідності.

Вийшла досить рідка маса, «шоколадні вершки», які поки що мало нагадують густий крем. Але все зміниться після охолодження. Масі даємо охолонути і поміщаємо її в холодильник на кілька годин, як мінімум, на три. Ще краще, якщо «шоколадні вершки» проведуть на холоді ніч.

Після закінчення часу охолодження маса стає трохи густіше і щільніше.

Занурюємо в масу міксер і починаємо збивати на низьких обертах, поступово нарощуючи швидкість. По мірі збивання буде виходити повітряний пишний крем, добре тримає форму і залишає м’які піки за віночком.

Крем можна відразу використовувати в роботу. Якщо перекласти його в кондитерський мішок з насадкою, то відсадити красиві декоративні фігури не складе праці.

Приємного апетиту!

Крем для вирівнювання і прикраси торта Крем для прикраси торта з кондитерського мішка Крем для прикраси торта зі шприца Крем для прикраси торта квітами Крем для торта з вершків Крем з вершків 33% жирності для торта Торти