Шоколадний крем Шарлотт чудово підходить не тільки для прошарку тортів, але і для прикраси кондитерських виробів. Технологія приготування шоколадного крему практично ідентична класичному варіанту, єдиний момент – набір інгредієнтів доповнено шоколадом. Шоколадний крем Шарлотт – ніжний, м’який і дуже смачний!


Інгредієнти: на 10 порц.

  • Шоколад темний – 150 гр.
  • Молоко коров’яче – 240 мл
  • Цукор-пісок – 200 гр.
  • Масло вершкове – 400 гр.
  • Яйце – 2 шт.

Процес приготування:

Готувати шоколадний крем Шарлотт для торта просто! У каструлю відправте молоко і цукор. Все перемішайте, поставте на вогонь, доведіть до кипіння. Цукор повинен розчинитися.

В окремій ємності збийте вінчиком яйця.

При постійному помішуванні з’єднайте яйця з молочним сиропом.

Вилийте отриману суміш у каструлю, поставте на вогонь і варіть до загустіння. По консистенції заварна основа буде нагадувати згущене молоко. Остудіть заварную суміш до кімнатою температури.

Розм’якшене вершкове масло покладіть в глибоку миску, з допомогою міксера збийте його до світлого відтінку приблизно 5 хвилин.

на Порції (по 1-2 ст. л.) вводите заварную в масляну суміш, всі збиваючи міксером.

Наступний крок – розтопити темний шоколад і остудіть його до кімнатної температури. Додайте шоколад, крем, збийте все міксером. Після збивання крем вийде гладким і однорідним.

Шоколадний крем Шарлотт готовий!

Приємного вам чаювання!

Білковий крем для прикраси торта Вершковий крем для прикраси торта Вершковий крем для торта Крем для вирівнювання і прикраси торта Крем для прикраси торта, який тримає форму Крем Шарлотт для торта Масляний крем для прикраси торта Шоколадний крем для бісквітного торта