Шоколадний мафін в мікрохвильовці виглядає не дуже апетитно і не має рум’яної скоринки, але зате ви моментально приготуєте повітряний і смачний мафін. Какао зробить десерт красивого кольору. Випікаються мафіни тільки в силіконових формочках або в керамічній чашці. Тісто замішуємо на молоці і рослинному маслі.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Борошно – 3 ст. л.
- Яйце – 1 шт.
- Молоко коров’яче – 3 ст. л.
- Масло рослинне – 2 ст. л.
- Какао-порошок – 2 ст. л.
- Розпушувач тіста – 0.5 ч. л.
- Ванілін – 1 гр.
- Сіль – 1 щіпка
- Цукор-пісок – 1 ст. л.
Процес приготування:
Готувати шоколадний мафін в мікрохвильовці легко! В невелику посуд для замішування тіста розбийте яйце і міксером на мінімальній швидкості збийте з дрібкою солі. Потім насипте цукор і ванілін. Поступово збільшуючи швидкість міксера, збийте ці інгредієнти в пишну масу.
Налийте в цю масу вказане в рецепті кількість молока і рослинної олії і все добре перемішайте.
Через сито насипте в рідку частину борошно, розпушувач тіста і порошок какао. Замісіть тісто. Воно має бути густим, як для оладок, але не розпливатися. Консистенцію тесту можете відкоригувати додаванням борошна або молока.
Замішане тісто розкладіть в силіконові формочки, заповнюючи їх тільки на ½ об’єму. Тісто при випічці в мікрохвильовці значно підніметься вертикально по всій площі формочки, не утворюючи шапочки, як у звичайній духовці.
Випікайте мафіни на потужності 650Вт протягом 2 хвилин. Готовність випічки перевірте дерев’яної шпажкою. Спечені мафіни залиште в печі на 2-3 хвилини при закритих дверцятах. Потім можете подати до чаю.
Приємного апетиту!
Кекси в силіконових формочках Кекси на молоці Кекси на молоці в духовці Кекси на молоці силіконових формочках в духовці Мафіни Шоколадні кекси в силіконових формочках Шоколадні мафіни з какао Шоколадні мафіни класичні