Якщо хочеться домашньої ароматної випічки до сімейного столу, м’які мафіни на кефірі з родзинками будуть дуже до речі. Тісто замісити – справа на п’ятнадцять хвилин. А духовка «впорається» з мафінами менше, ніж за півгодини. Пористі, з рум’яною скоринкою і високої «шапочкою», ці кексики виглядають дуже апетитно і привабливо. Родзинки приємно освіжає солодкий м’якуш – така комбінація смаків не вимагає ніяких доповнень. Крім, хіба що, чашечки чаю.


Інгредієнти: на 18 порц.

  • Яйце – 4 шт.
  • Цукор-пісок – 400 гр.
  • Кефір – 400 мл
  • Борошно – 800 гр.
  • Масло – 20 гр.
  • Сіль – 1 щіпка
  • Родзинки – 200 гр.
  • Розпушувач тіста – 2 ч. л.
  • Масло рослинне – для змазування
  • Цукрова пудра – для посипання

Процес приготування:

Приступимо до приготування Мафінів на кефірі з родзинками. Розбиваємо яйця в об’ємну миску і засипаємо цукровим піском. Міксером на високій швидкості збиваємо компоненти до повного розчинення кристалів цукру та отримання світлої щільної піни. Не припиняючи роботи міксера, тонкою цівкою вливаємо в яєчну піну кефір.

В отриману рідку суміш просіваємо борошно разом з розпушувачем. Також додаємо сіль і ванільний цукор.

Додаємо родзинки. Попередньо промиваємо сухофрукти в гарячій воді, перебираємо і обсушуємо паперовим рушником. Замішуємо тісто, використовуючи міксер або вручну. Важливо розмішати всі борошняні грудки і добитися однорідності.

Тісто виходить середнього ступеня густоти і нагадує сметану. Консистенція – ллється, злегка в’язка.

Формочки для випікання маффінів змащуємо рослинним маслом. У випадку використання форми з силікону змазування не потрібно. Розкладаємо по підготовленим форм тісто з допомогою столової ложки. Заповнити формочки потрібно на дві третини від їх обсягу – враховуємо, що тісто підніметься при випічці. Духовку розігріваємо до температури 180 градусів.

Ставимо форми з тестом на середній рівень гарячої духовки і випікаємо мафіни протягом двадцяти-двадцяти п’яти хвилин. За час випічки кекси піднімуться, витягнувши на поверхні «шапочки», і помітно зарум’яняться золотистим кольором. Якщо є сумніви в готовності, можна проткнути один з мафінів зубочисткою. На виході вона повинна бути повністю сухий, без слідів сирого тіста. Готові вироби дістаємо з духовки, звільняємо з форм і повністю охолодити. Перед подачею посипаємо поверхню мафінів тонким шаром цукрової пудри.

Приємного апетиту!

Бісквітні кекси Кекс на кефірі в духовці Кекси без молока Кекси в силіконових формочках Кекси на кефірі з родзинками Мафіни Мафіни на кефірі Мафіни на кефірі силіконових формочках