Шоколадний пиріг з сиром та вишнями за своїм складом і смаком нагадує брауні – такий самий вологий і м’який. Додатково робимо сирну прошарок: її ніжний вершковий смак і білосніжний вид ідеально вписується в загальну картину пирога. Шматочок такого десерту – чудове завершення трапези.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Борошно – 150 гр.
  • Цукор-пісок – 150 гр.
  • Яйце – 4 шт.
  • Розпушувач тіста – 1 ч. л.
  • Сіль – 1 щіпка
  • Вишня – 300 гр.
  • Сир – 300 гр.
  • Ванільний цукор – 1 ч. л.
  • Шоколад темний – 100 гр.
  • Масло вершкове – 120 гр.
  • Масло – для змазування

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування шоколадного пирога з сиром та вишнями? У миску покласти нарізане шматочками вершкове масло і поламаний на кубики шоколад.

Ставимо миску на водяну баню і розтоплюємо масло з шоколадом до однорідної маси.

Окремо збиваємо 2 яйця з ванільним цукром, 50 грамами звичайного цукру і сіллю.

Збиваємо до отримання пишної світлої піни.

Для сирної прошарку окремо змішуємо 2 яйця, сир, цукор, що залишився.

Перемішуємо до однорідності.

У збиті яйця вливаємо вже злегка остигнула шоколадно-масляну масу.

Перемішуємо.

Додаємо просіяне борошно і розпушувач.

Замішуємо рідке тісто.

Форму для пирога змащуємо вершковим маслом.

Виливаємо в неї третину шоколадного тіста.

На тесті розподіляємо половину сирної маси.

На неї викладаємо очищену від кісточок вишню.

Закриваємо ягоди шоколадним тестом.

Викладаємо другу половину сирної маси.

Повторюємо шар ягід.

Завершуємо формування пирога залишилися шоколадним тестом.

Ставимо форму з пирогом в розігріту до 180 градусів духовку, випікаємо орієнтовно сорок хвилин.

Дістаємо пиріг з духовки і даємо йому трохи охолонути, після чого виймаємо з форми.

Остуджуємо повністю, потім нарізаємо шматочками і подаємо до столу.

Приємного апетиту!

Заливний пиріг Заливний пиріг з вишнею Пиріг з вишнею на швидку руку Пироги з вишнею Тісто для заливного пирога