У такого пирога вологе, але в той же час пористе тісто. Це результат «взаємодії» правильних пропорцій кефіру, соди, вершкового масла, какао і борошна. Додаткову соковитість дає, звичайно, і вишня. Подавати пиріг краще всього остиглим, щоб текстура остаточно сформувалася.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Борошно – 220 гр.
- Цукор-пісок – 120 гр.
- Масло вершкове – 100 гр.
- Кефір – 200 гр.
- Яйце – 4 шт.
- Какао-порошок – 30 гр.
- Сода харчова – 1 ч. л.
- Ванілін – 1 щіпка
- Вишня – 200 гр.
- Масло – для змазування
- Мигдальні пелюстки – 1 жменя
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування шоколадного пирога з вишнями на кефірі? Яйця збиваємо з цукром і ваніліном до пишної піни.
Додаємо розтоплене вершкове масло, кефір, перемішуємо.
Вводимо борошно, какао і соду, перемішуємо. Виходить тісто досить густим.
Форму для пирога змащуємо маслом і обсипаємо борошном. Як варіант, застеляємо промасленим пергаментом. Якщо форма силіконова, змазування не потрібно. Викладаємо тісто в підготовлену форму, вирівнюємо по всій площі. Вишню рівномірно викладаємо на поверхні тесту. Посипаємо мигдалевими пелюстками.
Ставимо форму з пирогом в розігріту до 180 градусів духовку, випікаємо тридцять п’ять-сорок хвилин. Готовність виробу перевіряємо дерев’яною шпажкою.
Дістаємо пиріг з духовки і охолодити його. Звільняємо з форми, нарізаємо шматочками і подаємо до столу.
Смачного!