Щоб приготувати шулюм з свинини в казані на вогнищі необхідно підготувати товстостінний казан. Добре, якщо до нього є кришка – так можна скоротити час приготування на етапі гасіння. Овочі і м’ясо краще очистити і нарізати заздалегідь, щоб в час закладки інгредієнтів в казан не відволікатися на сторонні дії. Суп виходить дуже густим, насиченим і ароматним.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Свинина – 1 кг
- Морква – 3 шт.
- Цибуля ріпчаста – 3 головки
- Болгарський перець солодкий – 3 шт.
- Часник – 4 зуб.
- Картопля – 10 шт.
- Помідори свіжі – 4 шт.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Паприка – за смаком
- Лавровий лист – 7 – 8 шт.
- Масло рослинне – для смаження
- Цибуля зелена – 1 пучок
- Петрушка – 1 пучок
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування шулюма з свинини в казані на вогнищі? У казані розігріваємо невелику кількість рослинного масла.
Свинину нарізаємо на невеликі шматочки поперек волокон.
Викладаємо м’ясо в казан і обсмажуємо, періодично помішуючи.
Посипаємо свинину сіллю і чорним меленим перцем за смаком.
Ріпчасту цибулю очищаємо і нарізаємо тонкими півкільцями.
Висипаємо їх до м’яса, перемішуємо і продовжуємо обсмажувати, поки цибуля не стане прозорим.
Половину пучка пір’я зеленого лука промиваємо та нарізаємо дрібними поперечним шматочками. Висипаємо зелень на цибулю в казан з м’ясом.
Моркву очищаємо від верхньої шкірки, промиваємо та нарізаємо тонкими кружечками.
Болгарські перці очистити від насіння і плодоніжки, м’якоть ріжемо на невеликі шматочки.
Викладаємо моркву і перець поверх лука.
Картоплю очищаємо від шкірки, промиваємо та нарізаємо великими шматками.
Закладаємо картоплю наступним шаром в казан.
Тепер вливаємо воду в такій кількості, щоб повністю покрити всі інгредієнти. Додаємо сіль за смаком, чорний мелений перець, паприку і лаврове листя. Готуємо шулюм годину – півтора, поки свинина і картопля не стануть повністю м’якими. На цьому етапі можна закрити казан кришкою – так суп приготується швидше.
Після закінчення зазначеного часу в шулюм додаємо порізані на кружечки томати очищені зубки часнику. Готуємо ще десять-п’ятнадцять хвилин.
Готовий гарячий шулюм розливаємо по порційним мисках. Другу половину пучка зеленого цибулі, а також петрушку подрібнюємо і посипаємо цієї зеленню поверхню при подачі супу.
Приємного апетиту!
Шулюм Шулюм в казані Шулюм з свинини