Шулюм варять на бульйоні з будь-якого м’яса. Можна підібрати варіант пожирніше на свинині або трохи легше – на курці або індичці. Існує багато суперечок навколо шулюма з свинини, деякі вважають, що він має українське коріння.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Свинина – 500 гр.
- Картопля – 3 шт.
- Морква – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Болгарський перець солодкий – 150 гр.
- Помідори свіжі – 1 шт.
- Часник – 1 зуб.
- Лавровий лист – 1 шт.
- Зелень – 10 гр.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Вода – 2 л
Процес приготування:
Цибуля ріпчаста очистити і крупно наріжте.
М’ясо помийте, наріжте великими шматками і поставте варитися місці з цибулею на 40 хвилин.
Коли м’ясо буде готове, додайте в бульйон нарізані великими кубиками картоплю і моркву, продовжуйте варити ще 15 хвилин.
Далі болгарський перець очистіть від насіння, наріжте. Помідори помийте і наріжте часточками.
Додайте в каструлю перець і помідори. Варіть 5 хвилин.
Посоліть і приправте шулюм за смаком, додайте рубану зелень. Вимкніть вогонь, накрийте каструлю кришкою і дайте страві настоятися 10-15 хвилин, потім подавайте на стіл.
Приємного апетиту!
Шулюм Шулюм з свинини