Шулюм варять на бульйоні з будь-якого м’яса. Можна підібрати варіант пожирніше на свинині або трохи легше – на курці або індичці. Існує багато суперечок навколо шулюма з свинини, деякі вважають, що він має українське коріння.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Свинина – 500 гр.
  • Картопля – 3 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Болгарський перець солодкий – 150 гр.
  • Помідори свіжі – 1 шт.
  • Часник – 1 зуб.
  • Лавровий лист – 1 шт.
  • Зелень – 10 гр.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Вода – 2 л

Процес приготування:

Цибуля ріпчаста очистити і крупно наріжте.

М’ясо помийте, наріжте великими шматками і поставте варитися місці з цибулею на 40 хвилин.

Коли м’ясо буде готове, додайте в бульйон нарізані великими кубиками картоплю і моркву, продовжуйте варити ще 15 хвилин.

Далі болгарський перець очистіть від насіння, наріжте. Помідори помийте і наріжте часточками.

Додайте в каструлю перець і помідори. Варіть 5 хвилин.

Посоліть і приправте шулюм за смаком, додайте рубану зелень. Вимкніть вогонь, накрийте каструлю кришкою і дайте страві настоятися 10-15 хвилин, потім подавайте на стіл.

Приємного апетиту!

Шулюм Шулюм з свинини