Шурпа з баранини на багатті в казані класичний готується для великої кампанії при відпочинку на природі. Це блюдо користується великою популярністю, адже воно наваристое, ароматне і ситне, та й ще зі свіжою зеленню. Для його приготування потрібно час. Замість традиційної баранини можете використовувати яловичину, така шурпа буде менш жирною.


Інгредієнти: на 12 порц.

  • Баранина – 1 кг
  • Картопля – 5 шт.
  • Морква – 3 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 5 головок
  • Цибуля червоний – 1 головка
  • Болгарський перець солодкий – 6 шт.
  • Куркума – 0.5 ч. л.
  • Барбарис – 1 ч. л.
  • Коріандр – 1 ч. л.
  • Зіра – 1 ч. л.
  • Перець чилі – 1 шт.
  • Помідори свіжі – 3 шт.
  • Часник – 1 головка
  • Кінза – за смаком
  • Петрушка – за смаком
  • Сіль – за смаком

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування шурпи з баранини на багатті в казані за класичним рецептом? Для приготування шурпи на природі візьміть чисту воду, що вважається важливим моментом у приготуванні цієї страви. На 12-літровий казан потрібно 7 л чистої води.

перелийте Воду в казан, перекладіть в неї баранину і розпаліть багаття в печі. На великому вогні доведіть бульйон до кипіння і зніміть всю пінку з поверхні. Потім вогонь можете зменшити.

Цибулини почистіть, наріжте на тонкі півкільця і через 20 хвилин після початку кипіння перекладіть його в бульйон.

Потім, через годину після кипіння, покладіть в бульйон одну очищену моркву.

Потім додайте в бульйон жменю солі.

Варити шурпу на невеликому вогні протягом 2 годин. Яловичина за цей час стане м’якою і ніжною і буде добре відділятися від кісточки.

Решту моркву почистіть, наріжте на кільця.

Моркву перекладіть в бульйон за півгодини до закінчення варіння.

Потім почистіть і промийте картоплю і покладіть його в бульйон через 15 хвилин варіння моркви. Картоплини кладіть цілком. В принципі картоплю можна не додавати, але для великої кампанії він зробить страву більш ситним.

Вогонь після закладання картоплі збільшіть.

Через 15 хвилин варіння картоплі покладіть в бульйон нарізані на шматочки помідори.

Потім відразу за помідорами покладіть в бульйон нарізану на велику соломку червоний солодкий перець і стручки гострого перцю. Казан прикрийте кришкою і варіть шурпу ще 10 хвилин.

Потім наріжте тонкими кільцями очищений червоний лук, перекладіть його в казан, потім шурпу з червоним цибулею ще 5 хвилин і можете казан знімати з вогню. Зварені м’ясо і овочі перекладіть на велике блюдо. Бульйон розлийте в піали і посипте дрібно нарізаною свіжою зеленню. Шурпа з баранини на багатті в казані готова. Можете пригощати друзів і близьких.

Приємного апетиту!

Шурпа Шурпа з баранини Шурпа з баранини класична Шурпа з баранини по-узбецьки Шурпа по-узбецьки