Перевірений безліччю поколінь, ідеальний рецепт – шурпа з баранини в казані на плиті. Не у всіх є можливість поїхати на пікнік і приготувати на багатті це неймовірне на смак блюдо. Його нескладно приготувати і не виходячи з дому. У цьому рецепті вам пропонується зварити шурпу в казані. Вийде не менш смачно. Рецепт під силу навіть молодій господині. У 6-літровому казані ви приготуєте 8 повноцінних порцій.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Баранина на кістки – 800 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Картопля – 4 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Помідори свіжі – 3 шт.
  • Болгарський перець солодкий – 3 шт.
  • Масло рослинне – 80 мл
  • Коріандр – за смаком
  • Зіра – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Сіль – за смаком
  • Вода – 4 л

Процес приготування:

Рецепт шурпи з баранини в казані на плиті простий у приготуванні! Спочатку підготуйте всі необхідні продукти для шурпи. Баранину візьміть з реберцями і жиром, щоб суп був поживним і наваристим.

М’ясо помийте і разрубите на невеликі шматочки.

В казані добре розігрійте олію і трохи обсмажте в ньому баранину.

Потім залийте її окропом і варіть на маленькому вогні 1 годину 20 хвилин.

Болгарський перець розріжте на половинки, видаліть плодоніжку, насіння і перегородки і промийте.

Почистіть цибулини. Одну цибулину наріжте на кубики, тільки не дуже дрібні.

Моркву почистіть, промийте і розріжте на великі шматочки.

Зелену кінзу промийте і поріжте на маленькі шматочки.

Помідори промийте і розріжте на половинки. За бажанням можете видалити шкірку.

Картопля очистіть від шкірки, промийте і розріжте на половинки або четвертинки.

Коли баранина майже зварилася, покладіть в казан нарізану моркву, помідори і цілу цибулину. Овочі поваріть в бульйоні 15 хвилин.

Потім перекладіть в бульйон нарізані картоплю, солодкий перець і нарізані зелень і цибулю.

Бульйон по своєму смаку посипте сіллю і чорним меленим перцем і варіть до повної готовності картоплі. Потім дайте супу настоятися 10-15 хвилин.

Приготовану шурпу з баранини в казані на плиті розлийте в глибокі чашки і подайте до столу з часником і гострим перцем.

Приємного апетиту!

Шурпа Шурпа з баранини в казані Шурпа з баранини з картоплею Шурпа з баранини класична Шурпа з баранини по-узбецьки Шурпа классическая Шурпа по-узбецьки