Смачну шурпу можна приготувати не тільки в казані або на багатті, але і вдома з допомогою мультиварки. Цей кухонний девайс полегшує і спрощує процес приготування страви. Рецепт приготування та приправи та спеції вибирайте будь-які, головне, щоб сподобалося вашої сім’ї.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Баранина на кістки – 1 кг
- Картопля – 3 шт.
- Морква – 2 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Болгарський перець солодкий – 1 шт.
- Помідори свіжі – 2 шт.
- Часник – за смаком
- Кінза – за смаком
- Перець чорний горошок – за смаком
- Сіль – за смаком
- Приправа (на вибір) – за смаком
- Вода – 3 л
Процес приготування:
Рецепт шурпи з баранини в мультиварці гранично простий! Баранину промийте і покладіть в чашу мультиварки. Налийте до чаші 3 л холодної води. Покладіть до м’яса горошки чорного перцю і промиту надрізану цибулину. Кришку мультиварки закрийте і увімкніть програму «Суп» на 1 годину.
Під час варіння кілька разів відкрийте кришку і зніміть з поверхні бульйону пінку.
По завершенні програми додайте в бульйон сіль за смаком.
Потім видаліть цибулину.
Овочі для шурпи почистіть, промийте і наріжте на великі шматочки. Нарізані овочі перекладіть в бульйон. Встановіть повторно програму «Суп» на 1 годину. За цей час шурпа буде готова.
По завершенні програми вийміть з бульйону зварене м’ясо. Видаліть кісточки, м’ясо наріжте на шматочки і покладіть в порційні тарілки.
В кожну тарілку покладіть зварені овочі. М’ясо і овочі посипте спеціями. Часник і свіжу зелень дрібно наріжте і покладіть в тарілки.
Шурпа з баранини в мультиварці готова. Можете подати до столу.
Приємного апетиту!
Шурпа Шурпа з баранини Шурпа з баранини з картоплею Шурпа з баранини класична Шурпа по-узбецьки