Шурпа з курки виходить не такою жирною, як з баранини або свинини. Оригінальний смак страви додають овочі, свіжа зелень і східні спеції. Технологія приготування шурпи досить проста і зрозуміла.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Куряче стегно – 0.6 – 1 кг
- Томатна паста – 1 ч. л.
- Зелень – за смаком
- Приправа Хмелі-Сунелі – за смаком
- Вода – 2 – 2.5 л.
- Картопля – 4 – 5 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Нут – 300 – 400 гр.
- Морква – 1 шт.
- Олія соняшникова – 1 – 2 ст. л.
- Перець чорний мелений – 0,3 ч. л.
- Сіль – за смаком
Процес приготування:
Щоб приготувати шурпу з курки в каструлі, нут замочить у воді мінімум на чотири години. Куряче м’ясо помийте, складіть у каструлю, залийте водою і поставте варитися на середній вогонь.
Очистіть і помийте картоплю, цибулю та моркву. Моркву крупно наріжте, картопля розріжте навпіл, а цибулю залиште цілим.
Коли вода в каструлі закипить, зніміть з її поверхні пінку і викладіть овочі. Варіть 10 хвилин, потім додайте томатну пасту і нарізаний помідор.
Далі додайте нут, сухі спеції і сіль. Перемішайте шурпу, накрийте каструлю кришкою і продовжуйте варити на повільному вогні 1-1,5 години.
Готову шурпу посипте подрібненою зеленню і подавайте на стіл.
Приємного апетиту!
Шурпа Шурпа з курки Шурпа з курки в каструлі