Шурпа з курки виходить не такою жирною, як з баранини або свинини. Оригінальний смак страви додають овочі, свіжа зелень і східні спеції. Технологія приготування шурпи досить проста і зрозуміла.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Куряче стегно – 0.6 – 1 кг
  • Томатна паста – 1 ч. л.
  • Зелень – за смаком
  • Приправа Хмелі-Сунелі – за смаком
  • Вода – 2 – 2.5 л.
  • Картопля – 4 – 5 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Нут – 300 – 400 гр.
  • Морква – 1 шт.
  • Олія соняшникова – 1 – 2 ст. л.
  • Перець чорний мелений – 0,3 ч. л.
  • Сіль – за смаком

Процес приготування:

Щоб приготувати шурпу з курки в каструлі, нут замочить у воді мінімум на чотири години. Куряче м’ясо помийте, складіть у каструлю, залийте водою і поставте варитися на середній вогонь.

Очистіть і помийте картоплю, цибулю та моркву. Моркву крупно наріжте, картопля розріжте навпіл, а цибулю залиште цілим.

Коли вода в каструлі закипить, зніміть з її поверхні пінку і викладіть овочі. Варіть 10 хвилин, потім додайте томатну пасту і нарізаний помідор.

Далі додайте нут, сухі спеції і сіль. Перемішайте шурпу, накрийте каструлю кришкою і продовжуйте варити на повільному вогні 1-1,5 години.

Готову шурпу посипте подрібненою зеленню і подавайте на стіл.

Приємного апетиту!

Шурпа Шурпа з курки Шурпа з курки в каструлі