Всім, хто любить просту домашню кухню, настійно рекомендую приготувати апетитну шурпу з курки в казані. Процес приготування страви досить простий, а в результаті – ситне і яскраве блюдо, яке можна приготувати як на кожен день, так і на святковий стіл.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Курячі ніжки – 8 шт.
  • Масло рослинне – для смаження
  • прісне Тісто (для пельменів) – 200 гр.
  • Картопля – 10 шт.
  • Сіль – за смаком
  • Часник – 4 зуб.
  • Морква – 2 шт.
  • Помідори свіжі – 10 шт.
  • Томатна паста – 1 ст. л.
  • Вода – 300 мл
  • Болгарський перець солодкий – 5 шт.
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Петрушка – за смаком

Процес приготування:

Для того щоб приготувати шурпу з курки в казані на плиті, курячі гомілки добре вимийте, обсушити паперовими серветками. У казан налити необхідну кількість рослинної олії, добре розігрійте, викладіть курку і обсмажте до апетитної рум’яної скоринки на сильному вогні.

Потім додайте сіль і чорний мелений перець за смаком.

Молоду картоплю ретельно вимийте і наріжте великими часточками і відправте в казан. Обсмажте до апетитної скоринки. Якщо картопля невеликого розміру, то різати не потрібно його.

Морква добре вимийте, а потім очистіть від шкірки, скориставшись овочечисткою. Після чого крупно наріжте і відправте в казан.

Помідори ретельно вимийте в прохолодній проточній воді. Після чого видаліть плодоніжку, за бажанням можна зняти шкірку і наріжте великими шматочками. Викладіть до решти інгредієнтів.

Болгарський перець вимийте, акуратно очистіть від насіння і серцевини, сполосніть і обсушіть. Очищений болгарський перець крупно наріжте і відправте в казан, періодично помішуючи, обсмажте кілька хвилин. Для яскравості страви використовуйте болгарський перець різного кольору.

Потім додайте томатну пасту і залийте водою так, щоб вона повністю покривала інгредієнти. Знову посоліть.

Доведіть до кипіння, зменшіть вогонь. Накрийте кришкою і готуйте приблизно 1 годину.

Тим часом очистіть часник від лушпиння, промийте під холодною водою і наріжте тонкими скибочками. Улюблену зелень добре сполосніть в прохолодній воді, а потім струсіть від зайвої вологи і подрібніть ножем. Я використовувала петрушку. Потім викладіть в ступку і розітріть до однорідної консистенції.

Готове прісне пельменний тісто розкачайте в тонкий пласт, скориставшись качалкою. Рівномірно розподіліть по нього подрібнену масу з петрушки і часнику. Розкатане тісто згорнути рулетом.

Після чого наріжте на невеликі шматочки і викладіть в казан зверху. Накрийте кришкою і готуйте 15 хвилин на мінімальному вогні.

Апетитну шурпу з курки, приготовану в казані подавайте на стіл порційно.

Приємного апетиту!

Шурпа Шурпа з курки Шурпа з курки в каструлі