Всім, хто любить просту домашню кухню, настійно рекомендую приготувати апетитну шурпу з курки в казані. Процес приготування страви досить простий, а в результаті – ситне і яскраве блюдо, яке можна приготувати як на кожен день, так і на святковий стіл.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Курячі ніжки – 8 шт.
- Масло рослинне – для смаження
- прісне Тісто (для пельменів) – 200 гр.
- Картопля – 10 шт.
- Сіль – за смаком
- Часник – 4 зуб.
- Морква – 2 шт.
- Помідори свіжі – 10 шт.
- Томатна паста – 1 ст. л.
- Вода – 300 мл
- Болгарський перець солодкий – 5 шт.
- Перець чорний мелений – за смаком
- Петрушка – за смаком
Процес приготування:
Для того щоб приготувати шурпу з курки в казані на плиті, курячі гомілки добре вимийте, обсушити паперовими серветками. У казан налити необхідну кількість рослинної олії, добре розігрійте, викладіть курку і обсмажте до апетитної рум’яної скоринки на сильному вогні.
Потім додайте сіль і чорний мелений перець за смаком.
Молоду картоплю ретельно вимийте і наріжте великими часточками і відправте в казан. Обсмажте до апетитної скоринки. Якщо картопля невеликого розміру, то різати не потрібно його.
Морква добре вимийте, а потім очистіть від шкірки, скориставшись овочечисткою. Після чого крупно наріжте і відправте в казан.
Помідори ретельно вимийте в прохолодній проточній воді. Після чого видаліть плодоніжку, за бажанням можна зняти шкірку і наріжте великими шматочками. Викладіть до решти інгредієнтів.
Болгарський перець вимийте, акуратно очистіть від насіння і серцевини, сполосніть і обсушіть. Очищений болгарський перець крупно наріжте і відправте в казан, періодично помішуючи, обсмажте кілька хвилин. Для яскравості страви використовуйте болгарський перець різного кольору.
Потім додайте томатну пасту і залийте водою так, щоб вона повністю покривала інгредієнти. Знову посоліть.
Доведіть до кипіння, зменшіть вогонь. Накрийте кришкою і готуйте приблизно 1 годину.
Тим часом очистіть часник від лушпиння, промийте під холодною водою і наріжте тонкими скибочками. Улюблену зелень добре сполосніть в прохолодній воді, а потім струсіть від зайвої вологи і подрібніть ножем. Я використовувала петрушку. Потім викладіть в ступку і розітріть до однорідної консистенції.
Готове прісне пельменний тісто розкачайте в тонкий пласт, скориставшись качалкою. Рівномірно розподіліть по нього подрібнену масу з петрушки і часнику. Розкатане тісто згорнути рулетом.
Після чого наріжте на невеликі шматочки і викладіть в казан зверху. Накрийте кришкою і готуйте 15 хвилин на мінімальному вогні.
Апетитну шурпу з курки, приготовану в казані подавайте на стіл порційно.
Приємного апетиту!
Шурпа Шурпа з курки Шурпа з курки в каструлі