Шурпа – це ситний густий суп з овочами і м’ясом. З курячою грудкою у вас вийде найбільш легкий варіант цієї страви. Щоб додати соковитості м’яса і зробити суп наваристим, обов’язково зробіть засмажку з овочів.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Куряче філе – 350 – 400 гр.
- Картопля – 3 – 4 шт.
- Морква – 1 – 2 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 – 2 головки
- Болгарський перець солодкий – 1 шт.
- Помідори свіжі – 2 – 3 шт.
- Сіль – за смаком
- Борошно пшеничне – 1 ст. л.
- Томатна паста – 2 ст. л.
Процес приготування:
Як приготувати шурпу з курячої грудки? М’ясо помийте, перекладіть в каструлю і залийте водою. Варіть 50-60 хвилин, знімайте піну з поверхні бульйону.
Цибулю і моркву очистіть, наріжте. Помідори наріжте часточками. Болгарський перець очистіть від насіння і наріжте соломкою. Овочі обсмажте на рослинному маслі, потім зменшіть вогонь і тушкуйте 15 хвилин під кришкою.
Картоплю почистіть, помийте і наріжте кубиками. Коли м’ясо буде готове, додайте в каструлю картоплю.
До тушкованих овочів додайте томатну пасту і борошно, перемішайте, обсмажте 2-3 хвилини і викладіть в каструлю. Шурпу перемішайте і тушкуйте на повільному вогні 30-40 хвилин.
В кінці додайте сухі спеції і сіль за смаком, варити шурпу ще 5 хвилин, потім розлийте по тарілках і подавайте на стіл.
Приємного апетиту!
Шурпа Шурпа з курки Шурпа з курки в каструлі