Супи являють собою ситне обідня страва. Супи можуть бути холодними або гарячими, рідкими, густими і пюреподібними. Шурпа є представником першого страви. Я пропоную скористатися простим рецептом і приготувати наваристу густу шурпу з свинини без обжарювання.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Свинина на кістці – 1 кг
- Картопля – 6 шт.
- Сіль – за смаком
- Часник – 1 зуб.
- Морква – 1 шт.
- Помідори свіжі – 1 шт.
- Болгарський перець солодкий – 1 шт.
- Перець чорний мелений – за смаком
- Паприка мелена – на смак
- Зіра – за смаком
- Вода – 2 л
- Зелень – за смаком
Процес приготування:
Для того щоб приготувати шурпу з свинини без обжарювання, свинину на кості, добре промийте під холодною проточною водою. Потім викладіть в глибоку каструлю з товстим дном і налийте необхідну кількість питної води. Каструлю поставте на помірний вогонь і доведіть до кипіння.
Морква вимийте, а потім очистіть від шкірки овочечисткою, наріжте великими шматочками.
Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння, промити і крупно наріжте.
Скориставшись шумівкою, зніміть піну, яка утворилася. Викладіть в каструлю овочі, зменшіть вогонь і варіть м’ясо на повільному вогні приблизно 1 годину.
Зварену свинину акуратно вийміть з гарячого бульйону. М’ясо трохи остудіть і обережно відокремте від кісток. Зварену свинину наріжте великими шматочками, а потім назад викладіть в каструлю з бульйоном.
Картоплю ретельно вимийте, а потім очистіть від шкірки, скориставшись овочечисткою. Очищений картопля крупно наріжте і викладіть в каструлю. Доведіть бульйон до кипіння на середньому вогні, потім зменшіть вогонь, накрийте каструлю кришкою і готуйте 30-35 хвилин.
Тим часом болгарський перець ретельно промийте під прохолодною проточною водою, потім очистіть від насіння і серцевини. Очищений болгарський перець крупно наріжте.
Помідори ретельно вимийте в прохолодній проточній воді, обсушити паперовими рушниками. Після чого видаліть плодоніжку, і наріжте великими шматочками.
Підготовлені помідори і болгарський перець викладіть в каструлю і готуйте ще приблизно 10-15 хвилин.
Після чого додайте сіль, чорний мелений перець, мелену паприку і зіру за смаком. Ретельно перемішайте, накрийте кришкою і готуйте шурпу ще 5 хвилин на повільному вогні, періодично помішуючи.
Тим часом очистіть часник від лушпиння, сполосніть під холодною водою, і подрібніть гострим ножем або пропустіть через прес. Улюблену зелень добре сполосніть в прохолодній воді, а потім струсіть від зайвої вологи і подрібніть ножем. Я використовувала кріп.
В кінці приготування додайте в шурпу подрібнений часник і зелень. Добре перемішайте шурпу і дайте настоятися 10-15 хвилин.
Гарячу насичену шурпу з свинини без обжарювання подавайте на стіл порційно.
Насолоджуйтеся наваристим апетитним першим блюдом!
Шурпа Шурпа з свинини Шурпа з свинини в казані Шурпа з свинини з картоплею Шурпа з свинини класична