З великим задоволенням хочу поділитися своїм улюбленим рецептом шурпу з свинини і яловичини. Блюдо виходить з неймовірним яскравим ароматом і ні з чим незрівнянним смаком. Приготуйте таку шурпу на святкове торжество і ваші гості будуть в захваті.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Свинина – 500 гр.
- Яловичина – 500 гр.
- Масло рослинне – для смаження
- Картопля – 500 гр.
- Сіль – за смаком
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Часник – 6 зуб.
- Морква – 500 гр.
- Помідори свіжі – 1 шт.
- Цибуля зелена – 1 пучок
- Болгарський перець солодкий – 1 шт.
- Перець чорний мелений – за смаком
- Коріандр мелений – за смаком
- Зіра – за смаком
- Заморожена суміш овочів – за смаком
- Кріп – за смаком
Процес приготування:
Почнемо готувати шурпу з свинини і яловичини. Підготуйте суміш приправ. У невеликій ємності з’єднайте сушену овочеву суміш, зіру, мелений коріандр і чорний мелений перець. Добре перемішайте. Спеції вибирайте за своїм уподобанням.
Свинину і яловичину промийте під водою, після чого обсушити паперовими рушниками, і нарубаєте на великі частини.
Обсмажте на добре розігрітій сковороді з додаванням рослинної олії до рівномірного золотистого кольору.
Моркву очистіть від шкірки, наріжте великими шматочками і додайте в сковороду.
Періодично помішуючи, обсмажте до розм’якшення.
Болгарський перець і помідори вимийте, потім помістіть на кілька хвилин в окріп.
Потім акуратно зніміть шкірку з овочів. Болгарський перець очистіть від насіння і серцевини. У помідорів вирізати плодоніжку.
Очищені овочі дрібно наріжте.
Часник очистіть від лушпиння. Кріп і зелена цибуля добре промийте в прохолодній воді, а потім струсіть від зайвої вологи і подрібніть ножем.
Картоплю ретельно вимийте, а потім очистіть, скориставшись овочечисткою. Очищений картопля крупно наріжте.
Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння, промийте і наріжте пір’ям.
Обсмажене м’ясо викладіть в глибоку каструлю, додайте картоплю, ріпчасту цибулю, болгарський перець, помідори, подрібнену зелень, часник, суміш приправ, яку приготували, а також сіль.
Влийте питну воду так, щоб вона повністю покривала блюдо. Перемішайте, накрийте кришкою і готуйте страву приблизно 1 годину на повільному вогні, періодично помішуючи.
Наваристу ситну шурпу з свинини і яловичини розлийте по порційних тарілках.
Після чого подавайте на обідній або святковий стіл.
Приємного апетиту!
Шурпа Шурпа з свинини Шурпа з яловичини Шурпа з яловичини в каструлі Шурпа з яловичини по-узбецьки