Сьогодні хочу поділитися особливо смачним і простим у приготуванні, на мій погляд, рецептом шурпи з свинини в каструлі за класичним рецептом. Гаряче блюдо я часто готую своїм домашнім. Шурпа виходить ніжною і збалансованої за смаком. Скористайтеся рецептом і порадуйте свою сім’ю.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Свинина – 450 гр.
- Картопля – 200 гр.
- Сіль – за смаком
- Цибуля ріпчаста – 150 гр.
- Часник – 4 зуб.
- Морква (заморожена) – 150 гр.
- Помідори свіжі – 200 гр.
- Болгарський перець солодкий – 200 гр.
- Перець чорний мелений – за смаком
- Масло рослинне – для смаження
- Зелень – для прикраси
Процес приготування:
Приступимо до готування шурпу з свинини в каструлі за класичним рецептом. Свинину добре вимийте в прохолодній воді, після чого підготовлене м’ясо обсушити, скориставшись паперовими рушниками чи серветками, і наріжте на великі шматочки однакового розміру.
Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння, сполосніть під водою і наріжте середнім за розміром кубиком.
Часник очистіть від лушпиння, сполосніть під водою і пропустіть через прес. Якщо немає преса, часник подрібніть гострим ножем.
В глибоку сковороду налийте трохи олії, добре розігрійте, викладіть підготовлене м’ясо і обсмажте до рівномірної золотистої скоринки з усіх сторін на максимальному вогні.
Після чого додайте подрібнену ріпчасту цибулю і часник. Перемішайте. Готуйте на мінімальному вогні під кришкою.
Картоплю гарненько вимийте, а потім очистіть від шкірки, скориставшись овочечисткою.
Очищену картоплю наріжте шматочками середнього розміру.
Болгарський перець вимийте, очистіть від насіння і серцевини. Очищений болгарський перець наріжте великими шматочками.
Помідори вимийте, обсушити паперовими рушниками. Після чого видаліть плодоніжку, за бажанням зніміть шкірку, обдавши помідори окропом, і наріжте великими шматочками.
В каструлю з товстим дном викладіть обсмажене м’ясо з цибулею і часником.
Потім по черзі викладіть підготовлені овочі – картопля, болгарський перець, помідори і заморожену натерту моркву, яку можна замінити свіжою. Ретельно перемішайте.
Влийте необхідну кількість питної води так, щоб вона повністю покривала інгредієнти.
Додайте сіль і чорний мелений перець за смаком.
Каструлю поставте на помірний вогонь і доведіть до кипіння. Потім зменшіть вогонь, накрийте кришкою та готуйте шурпу 40 хвилин, періодично помішуючи.
Улюблену зелень гарненько промийте в прохолодній воді, а потім струсіть від зайвої вологи і подрібніть ножем.
Ароматну ситну шурпу з свинини за класичним рецептом подавайте на стіл порційно, прикрасивши подрібненою зеленню.
Приємного апетиту!
Шурпа Шурпа з свинини Шурпа з свинини з картоплею Шурпа з свинини класична