Пропонуємо простий рецепт капусти по-корейськи з морквою і буряком. Достоїнство такого способу в тому, що капуста буде готова вже через шість-вісім годин. У міру подальшого маринування овочі будуть ставати ще більш насиченими і хрусткими.
Інгредієнти: на 3 л.
- Капуста білокачанна – 2 – 2,5 кг
- Буряк – 200 гр.
- Морква – 200 гр.
- Часник – 200 гр.
- Вода – 120 мл
- Сіль – 1,5 ст. л.
- Масло рослинне – 100 гр.
- Цукор-пісок – 150 – 200 гр.
- Оцет столовий 9% – 150 мл
Процес приготування:
Готувати швидку капусту по-корейськи з морквою і буряком у домашніх умовах легко! Готуємо овочі: качан капусти очищають від верхнього листя, промиваємо, обсушуємо. Буряк і моркву очищаємо, промиваємо, обсушуємо. Листя капусти нарізаємо невеликими квадратиками, моркву і буряк – брусочками. Часник очищаємо від лушпиння.
Підготовлені нарізані овочі шарами вкладаємо в тару для маринування. Останнім повинен бути шар буряків.
Готуємо маринад: у гарячу воду додаємо сіль, цукор, оцет, рослинна олія. Також можна додати прянощі для аромату – коріандр, перець, готову суміш для капусти по-корейськи за смаком.
Заливаємо укладені шарами овочі приготовленим маринадом. Закриваємо плоскою тарілкою догори дном і встановлюємо зверху вантаж. Залишаємо на шість-вісім годин для маринування.
Після закінчення зазначеного часу капусту можна подавати на стіл. Зберігаємо таку капусту в холодильнику.
Приємного апетиту!
Маринована капуста Маринована капуста гарячим розсолом Маринована капуста з буряком і часником Маринована капуста з морквою і оцтом Маринована капуста з морквою, оцтом, часником і олією Маринована капуста з олією і оцтом Маринована капуста з оцтом Маринована капуста з оцтом і часником