Котлети з рубленого м’яса індички, бажано охолоджене, а не заморожене, завжди виходять смачними і відрізняються від котлет з фаршу. Так як рубане м’ясо не має гладенької текстури, то до котлет додаються «клейкі» інгредієнти. Для особливого смаку таких котлет м’ясо можете посипати сіллю і спеціями і помістити на ніч в холодильник, щоб замаринувалося. М’ясо рубаємо ножем або кухонною сокиркою. Готувати січені котлети можна й на сковорідці, і в мультиварці, і в духовці – як більше подобається.
Інгредієнти: на 2 порції.
- Філе індички – 500 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 – 2 головки
- Яйце – 1 шт.
- Часник – 2 зуб.
- Майонез – 3 ст. л.
- Борошно пшеничне – 3 ст. л.
- Зелень – за смаком
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Масло рослинне – для смаження
- Масло вершкове – 1 ст. л.
Процес приготування:
Готувати січені котлети з індички легко! Промите і обсушенное м’ясо індички будь-яким способом наріжте (нарубайте) на невеликі шматочки і покладіть в посуд для замісу фаршу.
Цибулю почистіть, наріжте на маленькі кубики і обсмажте до прозорості на розігрітому рослинному маслі. Почистіть і подрібніть зубки часнику. Обсмажену цибулю і часник перекладіть до фаршу.
В окремий посуд розбийте яйця.
Додайте до них вказане в рецепті кількість борошна і майонезу.
Ці інгредієнти перемішайте вилкою до однорідного стану.
До рубленному м’яса додайте дрібно нарізану зелень, сіль і чорний перець по своєму смаку і перелийте в приготовлену борошняну суміш.
Ложкою всі ці інгредієнти добре перемішайте.
В сковорідці добре розігрійте олію. Приготований фарш ложкою викладіть на сковорідку у вигляді округлих товстих коржів. Обсмажте котлети на обох боків до золотистої скоринки. Потім перекладіть їх у невелику каструльку, долийте трохи води, покладіть шматочок вершкового масла і тушкуйте на маленькому вогні протягом 5-7 хвилин.
Приготовані січені котлети з індички перекладіть на порційні тарілочки і можете подати до столу.
Приємного апетиту!
Котлети Котлети з індички Котлети з філе індички ПП котлети з індички