Якщо червона риба вважається делікатесом і коштує відповідно, то скумбрія доступний всім продукт. І приготувавши її за цим рецептом вона виходить просто пальчики оближеш.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Скумбрія – 1 шт.
- Вода – 250 мл
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Сіль – 0,75 ст. л.
- Гвоздика – 3 – 5 бутонів
- Цукор-пісок – 0,5 ч. л.
- Коріандр – 1 ч. л.
- Перець духмяний горошок – 4-6 шт.
- Оцет столовий 9% – 0,5 ст. л.
- Перець чорний мелений – 1 щіпка
Процес приготування:
Як приготувати скумбрію, мариновану по-особливому, навіть смачніше червоної риби? В підходящу для маринування ємність всипте сіль, цукор, сухі спеції, влийте чисту воду і рослинну олію. Доведіть маринад до кипіння і варіть кілька хвилин, періодично помішуючи. Потім зніміть маринад з вогню і додайте оцет.
Цибулю очистіть від лушпиння і наріжте півкільцями.
Скумбрію помийте, відріжте голову, плавники і хвіст. Наріжте тушку скибочками однакової товщини.
Викладіть скумбрію і цибулю в глибоку ємність, залийте розсолом, маринадом.
Поставте скумбрію в холодильник маринуватися на 24 години. Після закінчення цього часу можна подавати мариновану рибу на стіл.
Приємного апетиту!
Маринована скумбрія