Домашня консервація скумбрії – процес не з швидких. Підготовка риби займає небагато часу, основний тривалий процес – ловлення при невисокій температурі в духовій шафі. Для цього знадобиться близько 6-7 годин. У результаті виходить ніжна пряна скумбрія з маслі.
Інгредієнти: на 1 л.
- Скумбрія – 2 шт.
- Масло рослинне – 200 мл
- Перець чорний горошок – 4 – 6 шт.
- Перець духмяний горошок – 2 – 4 шт.
- Сіль – 0.66 ч. л.
Процес приготування:
Рецепт скумбрії в олії на зиму гранично простий! Свіжоморожену скумбрію розморожуємо при кімнатній температурі 1,5-2 години. Після чого відрізаємо голову і хвіст, потрошимо тушку і добре промиваємо її під прохолодною проточною водою. Викладаємо рибу на обробну дошку і нарізаємо шматками 3-4 см. товщиною.
Вкладаємо нарізану рибу у скляну банку, додаємо сіль, перець і рослинне масло (масло в банку наливаємо так, щоб до горла воно не доходило 2-2,5 см, так як в процесі приготування скумбрія виділить достатньо соку). Прикриваємо банку кришкою (якщо в кришці є гумка – виймаємо її, щоб вона не пригоріла під дією високої температури) і ставимо в холодне духова шафа нудитися при температурі 170 градусів 15-20 хвилин, поки масло не з’являться пухирці, потім зменшуємо температуру до 100 градусів і тушкуємо в духовій шафі 5-6 годин.
Готову консервацію за допомогою прихвата виймаємо з духовки і щільно закручуємо кришкою. Перевертаємо банку догори дном і залишаємо при кімнатній температурі до повного охолодження, потім прибираємо на зберігання в прохолодне місце.
Готова риба має дуже ніжну консистенцію і хороша з шматочком свіжого хрусткого хліба. Приємного апетиту!
Скумбрія на зиму в банку