Ділимося з вами рецептом прекрасною заготовки на зиму – салатом зі скумбрії з морквою, цибулею і помідорами. Салат чимось нагадує рибу під маринадом або в томатному соусі. У будь-якому випадку він виходить смачним, кисло-солодким на смак, в міру солоною і дуже до речі виявляється під рукою, коли необхідно швидко накрити на стіл.
Інгредієнти: на 2 л.
- Помідори свіжі – 2 кг
- Морква – 1,5 кг
- Цибуля ріпчаста – 1 кг
- Скумбрія – 3 шт.
- Сіль – 1 ст. л.
- Цукор-пісок – 3 ст. л.
- Масло рослинне – 200 мл
- Оцет столовий 9% – 2 ч. л.
Процес приготування:
Почнемо готувати скумбрію з овочами на зиму. Для початку підготуємо всі інгредієнти. Скумбрію промиваємо під прохолодною проточною водою, видаляємо голову і потрошимо. Цибулю і моркву чистимо і промиваємо. Помідори промиваємо і викладаємо на кухонний рушник, щоб вони трохи обсохнули.
Цибулю шаткуємо дрібними кубиками, викладаємо на сковороду з олією і обсмажуємо 3-4 хвилини.
Моркву натираємо на тертці для моркви по-корейськи.
Помідори нарізаємо невеликими кубиками і відправляємо в миску до моркви.
Моркву і помідори викладаємо в глибоку каструлю, додаємо обсмажені цибулю, сіль і цукор, добре перемішуємо і ставимо на вогонь. На середньому вогні овочі доводимо до кипіння, потім зменшуємо вогонь і тушкуємо овочі протягом 10-15 хвилин.
Скумбрію розрізаємо вздовж спинки і акуратно відокремлюємо філе від кістки. Потім нарізаємо рибу невеликими шматочками шириною 3-4 див.
Відправляємо скумбрію в каструлю до овочів, перемішуємо, додаємо рослинне масло і оцет і продовжуємо тушкувати салат на повільному вогні ще 45-50 хвилин, після чого знімаємо каструлю з салатом з вогню.
Готовий гарячий салат розкладаємо по стерилізованим банкам, закручуємо кришками, ставимо банки догори дном і залишаємо до повного охолодження при кімнатній температурі. Потім прибираємо салат на зберігання в темне прохолодне місце.
Салат зі скумбрії з овочами на зиму Салат зі скумбрії з помідорами на зиму Скумбрія з морквою на зиму Скумбрія на зиму в банку