Хочу запропонувати чудовий варіант смачного сніданку, перекусу або доповнення до чаю, який можна готувати хоч кожен день. Оладки на сирній сироватці мають ні з чим незрівняний смак, виходять ніжними і повітряними.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Молочна сироватка – 350 мл
- Борошно пшеничне – 320 гр.
- Цукор-пісок – 3 ст. л.
- Сіль – 0.33 ч. л.
- Масло рослинне – для смаження
- Масло рослинне – 2 ст. л.
- Сухі дріжджі – 1 ч. л.
Процес приготування:
Як почати готувати смачні оладки на сирній сироватці? Насамперед підготуйте всі необхідні інгредієнти для смачних оладок на сирній сироватці.
Сирну сироватку трохи підігрійте на водяній бані або в мікрохвильовій печі. Вилийте в глибоку ємність. Додайте необхідну кількість сухих дріжджів, солі і цукрового піску і ретельно перемішайте до повного розчинення. Кількість цукрового піску відрегулюйте у відповідності зі своїми смаковими уподобаннями.
Поступово в кілька прийомів введіть попередньо просіяного через дрібне сито пшеничне борошно.
Влийте дві столові ложки рослинної олії. Ретельно перемішайте тісто до утворення однорідної гладкої консистенції.
Глибоку сковороду з товстим дном добре розігрійте на помірному вогні. Після чого налийте необхідну кількість рослинного масла. Столовою ложкою акуратно викладіть тісто на відстані один від одного. Як тільки краю оладок поміняють колір, а тісто добре схопиться, скориставшись лопаткою, переверніть оладки на другу сторону і обсмажте до рум’яної скоринки.
Готові оладки викладайте на блюдо або велику тарілку, попередньо застелену паперовими рушниками чи серветками, щоб вбралося зайве масло.
Приготовані оладки на сирній сироватці перекладіть на тарілку і подавайте на стіл з улюбленими гарячими напоями.
За бажанням додатково подайте своє улюблене варення, джем або повидло.
Насолоджуйтеся смачним сніданком!
Оладки Оладки без кефіру Оладки без соди Оладки без яєць і соди Оладки на сироватці Оладки на швидкодіючих дріжджах