Смажені баклажани на зиму – це дуже апетитна і ароматна закуска. Вона не тільки урізноманітнює ваші закачування, але стане смачний доповненням до м’ясних страв і гарнірів. Пальчики оближеш!
Інгредієнти: на 1.5 л.
- Баклажан – 7 шт.
- Часник – 3 зуб.
- Петрушка – 10 гілок
- Цукор-пісок – 2 ст. л.
- Сіль – 1 ч. л.
- Оцет столовий 9% – 60 мл
- Масло рослинне – для смаження
- Вода – 200 мл
Процес приготування:
Готувати смажені баклажани на зиму легко! Баклажани миємо й нарізаємо брусочками. Обсмажуємо баклажани на олії до м’якого стану (15-20 хв). Готовність перевіряємо виделкою.
Петрушку моєму і поділяємо на листочки. Часник кришимо ножем.
Банку для закачування стерилізуємо, засипаємо на дно сіль, цукор і вливаємо оцет.
Складаємо баклажани, зелень і часник, заливаємо їх окропом і закатуємо простерилізованій кришкою. Перевертаємо догори дном і залишаємо до повного охолодження. Ставимо баклажани в холодне місце.
Приємного апетиту!
Баклажани з часником на зиму Баклажани як гриби на зиму Закуска з баклажанів на зиму Мариновані баклажани на зиму Салат з баклажанів з часником на зиму Салат з баклажанів пальчики оближеш на зиму