Дуже смачне і соковите блюдо з смажених в сметані груздів. Його можна подавати окремо, а також як закуску до картопляного або круп’яного гарніру, начинку для млинців. Просте в приготуванні, воно стане легким і апетитним вечерею для всієї родини!
Інгредієнти: на 4 порції.
- Грузді – 500 гр.
- Цибуля ріпчаста – 2 головки
- Борошно – 70 гр.
- Часник – 1 зуб.
- Сметана 26% – 200 гр.
- Сіль – 2 ст. л.
- Вода – 1 л
- Перець чорний мелений – за смаком
- Масло рослинне – для смаження
Процес приготування:
Рецепт смажених груздів в сметані простий у приготуванні! Грузді промиваємо водою, очищаємо від бруду і нарізаємо шматочками.
Замочуємо їх у воді під пресом на 3 години.
Потім у каструлю наливаємо літр води, додаємо 2 столові ложки солі і варимо грузді після закипання 10 хв. Зливаємо воду через друшляк.
Обвалюємо грузді у борошні й обсмажуємо на розігрітій олії 5-7 хв
Цибулю очищаємо і нарізаємо кубиками або півкільцями.
Відправляємо до грибів цибулю і смажимо ще 15 хв.
Потім додаємо спеції і сіль, подрібнений часник і сметану.
Все добре розмішуємо і смажимо ще 5 хв
Приємного апетиту!
Смажені грузді Як приготувати грузді - рецепти