Дуже смачне і соковите блюдо з смажених в сметані груздів. Його можна подавати окремо, а також як закуску до картопляного або круп’яного гарніру, начинку для млинців. Просте в приготуванні, воно стане легким і апетитним вечерею для всієї родини!


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Грузді – 500 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 2 головки
  • Борошно – 70 гр.
  • Часник – 1 зуб.
  • Сметана 26% – 200 гр.
  • Сіль – 2 ст. л.
  • Вода – 1 л
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Масло рослинне – для смаження

Процес приготування:

Рецепт смажених груздів в сметані простий у приготуванні! Грузді промиваємо водою, очищаємо від бруду і нарізаємо шматочками.

Замочуємо їх у воді під пресом на 3 години.

Потім у каструлю наливаємо літр води, додаємо 2 столові ложки солі і варимо грузді після закипання 10 хв. Зливаємо воду через друшляк.

Обвалюємо грузді у борошні й обсмажуємо на розігрітій олії 5-7 хв

Цибулю очищаємо і нарізаємо кубиками або півкільцями.

Відправляємо до грибів цибулю і смажимо ще 15 хв.

Потім додаємо спеції і сіль, подрібнений часник і сметану.

Все добре розмішуємо і смажимо ще 5 хв

Приємного апетиту!

Смажені грузді Як приготувати грузді - рецепти