Грузді – це ті гриби, які хоче знайти в лісі будь-грибник. Страв вони надають неймовірний грибний смак і аромат. Навіть таке просте блюдо як смажена картопля з груздями нікого не залишить байдужим. Перед приготуванням гриби обов’язково потрібно вимочити в холодній воді, щоб позбутись гіркоти.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Картопля – 3 – 4 шт.
  • Грузді – 300 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Борошно пшеничне – 1 ст. л.
  • Масло соняшникова – 5 ст. л.
  • Сіль – за смаком

Процес приготування:

Як приготувати смажені грузді з картоплею? Гриби переберіть, промийте під краном, потім замочіть їх у холодній воді на 3 діб, періодично міняйте воду. Перекладіть гриби в каструлю, залийте їх водою, додайте трохи солі і варіть 25 хвилин. Після цього процідіть і промийте грузді холодною водою. Наріжте гриби соломкою і перекладіть їх на паперові рушники, щоб стекла вода.

На тарілку всипте борошно і обваляйте в ній грузді. Розігрійте сковороду, влийте трохи соняшникової олії, викладіть гриби і смажте до готовності. Потім перекладіть гриби в миску і поставте їх в тепле місце.

Цибулю і картоплю очистіть і обмийте. Картоплю наріжте соломкою, цибулю – кубиками. На тій же сковорідці підсмажте картоплю, в середині готування додайте цибулю. Наприкінці посоліть за смаком.

Коли картопля буде готовий, додайте до нього грузді, перемішайте і дайте страві добре прогрітися.

Страва подавайте до столу гарячим на обід або вечерю, за бажанням прикрасьте його зеленню.

Приємного апетиту!

Смажені грузді Як приготувати грузді - рецепти