Смажені в борошні кабачки і баклажани – саме просте і смачне блюдо, яке може виступити відмінним гарніром до м’яса, курки і риби. Поєднання смажених овочів з пікантним часниковим соусом – гарна ідея для швидкого перекусу або закуски на святковий стіл.
Інгредієнти: на 3 порції.
- Кабачки – 1 шт.
- Баклажан – 1 шт.
- Сіль – 2 ч. л.
- Борошно пшеничне – 5 – 6 ст. л.
- Масло рослинне – 100 мл
- Часник – 3 зуб.
- Сметана або Йогурт – 150 гр.
Процес приготування:
Рецепт приготування смажених кабачків і баклажанів з часником смачний! Для приготування вибираємо молодий кабачок з м’якою шкіркою і без насіння. Кабачок промиваємо, обрізаємо кінчики з обох сторін і нарізаємо кабачки тонкими кільцями, товщиною 5-6 мм.
Баклажан промиваємо, відрізуємо плодоніжки й нарізаємо тонкими круглими пластинами товщиною 5-7 мм
Посипаємо нарізаний баклажан сіллю і залишаємо на 10-15 хвилин, щоб гіркота, яка є в баклажані, пішла з рідиною, яка виділиться в процесі маринування.
Борошно з’єднуємо з чайною ложкою солі. Обвалюємо кожен шматочок кабачка в борошні з обох сторін і викладаємо на розігріту сковороду з рослинним маслом.
Обсмажуємо кабачки з обох боків до появи золотистої скоринки.
Готові кабачки знімаємо на тарілку, застелену паперовою серветкою, щоб воно ввібрало зайве олію.
Після того, як баклажани промариновались в солі, їх необхідно промити холодною водою і злити рідину. Потім обваляти в борошні і обсмажити на олії до рум’яної скоринки.
Готові кабачки з баклажанами подаємо ще теплими.
В маленькій тарілці змішуємо сметану, пропущений через прес часник і трохи солі. Все добре перемішуємо і подаємо соус до овочів. Приємного апетиту!
Кабачки з баклажанами Кабачки з баклажанами на сковороді Кабачки на сніданок Страви з кабачків Страви з кабачків на сковороді