Смажені кабачки в соковитому часниково-сметанному соусі – це просто дивовижне смакове поєднання! Рум’яні, з золотистою скоринкою вони стануть чудовим блюдом як для сімейного вечері, так і для святкового застілля!
Інгредієнти: на 4 порції.
- Кабачки – 600 гр.
- Масло вершкове – 30 гр.
- Цибуля зелена – 50 гр.
- Сметана – 180 гр.
- Часник – 3 зуб.
- Кріп – 30 гр.
- Болгарський перець солодкий – 100 гр.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Вода – 0.75 ст. л.
- Для маринаду: –
- Перець чорний мелений – за смаком
- Кумин – за смаком
- Масло оливкове – за смаком
Процес приготування:
Готувати смажені кабачки з часником і сметаною просто! Молоді кабачки миємо й нарізаємо кільцями, якщо кабачки вже полежали, то краще видалити шкірку. Для маринаду розтираємо купить і перемішуємо його з чорним перцем. Натираємо кожен кружечок кабачка цієї пихою і поливаємо оливковою олією. Залишаємо настоятися в холодильнику на 30 хв.
Смажити кабачки будемо на вершковому маслі, то додасть їм рум’яну скоринку. Масло розтоплюємо і викладаємо кабачки на сковороду. Обсмажуємо одну сторону протягом приблизно 5 хв.
Перевертаємо і обсмажуємо іншу сторону.
Зелений лук промиваємо та нарізаємо довгастими шматочками, щоб він краще почувався. Відправляємо його в блюдо і перемішуємо.
Для соусу змішаємо в мисці подрібнений через прес часник (можна дрібно покришити ножем), порізаний кріп і сметану. Додаємо за смаком перець і сіль, перемішуємо. Якщо соус вийшов дуже густим, додаємо 2-3 ложки води.
Додаємо соус до кабачків і даємо йому розтектися, нахиляючи сковороду в різні сторони.
Смажимо кабачки ще кілька хвилин.
Перець миємо й нарізаємо його невеликими кубиками.
Готову страву посипаємо перцем і розкладаємо на тарілки для подачі.
Приємного апетиту!
Гарнір з кабачків Закуска з кабачків на святковий стіл Кабачки на вечерю Кабачки на сніданок Смажені кабачки з часником Страви з кабачків Хрусткі кабачки