Кабачки – корисні овочі, які можна вживати в їжу в сирому і приготованому вигляді. Я хочу поділитися з вами рецептом смажених кабачків з сиром. Кабачки готуються швидко і просто. Приготування смачної страви не відніме у вас багато часу і принесе приємне задоволення.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Кабачки – 1 шт.
- Яйце – 1 шт.
- Молоко коров’яче – 70 мл
- Борошно пшеничне – 2 ст. л.
- Сир Пармезан – 70 гр.
- Зелень – за смаком
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Масло рослинне – для смаження
Процес приготування:
Готувати смажені кабачки з сиром просто! Кабачки ретельно вимийте і дайте обсохнути. Обріжте кінчики і очистіть шкірку за допомогою овочечистки, якщо це необхідно. Очищений кабачок нарізати тонкими кружечками. Якщо кабачок молодий, чистити його не потрібно.
В глибоку ємність налийте молоко, додайте борошно пшеничне, розбийте куряче яйце, поперчіть і посоліть.
Ретельно перемішайте до однорідної консистенції.
Твердий сир натріть на крупній тертці.
Кружечки кабачка обваляйте в клярі.
добре розігрійте Сковороду.
Налийте невелику кількість рослинної олії і викладіть кабачки. Обсмажте протягом декількох хвилин на повільному вогні.
Обережно, скориставшись лопаткою або двома виделками, переверніть на іншу сторону і обсмажте ще кілька хвилин.
Натертий сир викладіть на кабачки і закрийте кришкою. Готуйте кілька хвилин, поки сир не розплавиться.
Зелень добре промийте під проточною водою, обсушити і дрібно нарубаєте гострим ножем.
Тарілку застелити паперовими рушниками чи серветками, і викладіть готові кабачки на пару хвилин, щоб вбралося зайве масло.
Потім кабачки перекладіть на блюдо, прикрасивши дрібно нарубаною зеленню.
Приємного апетиту!
Кабачки в клярі на сковороді Кабачки з сиром Кабачки з яйцем на сковороді Кабачки на вечерю Кабачки на сніданок ПП рецепти з кабачків Страви з кабачків