Смачні маслюки – це маслюки смажені в сметані. Готуються вони швидко, легко, чудово гарнірують страви з курки або м’яса. Також дуже смачно ці грибочки подавати з картопляним пюре. Спробуйте!


Інгредієнти: на 2 порції.

  • Маслюки свіжі – 0,6 кг
  • Масло рослинне – 1 ст. л.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Сметана – 2 ст. л.
  • Сіль – за смаком

Процес приготування:

Як почати готувати смажені маслюки в сметані? Промийте і очистіть маслюки, після чого відваріть гриби в підсоленій киплячій воді протягом п’ятнадцяти хвилин з моменту закипання.

Рослинна олія розігрійте в сковороді і відправте обсмажуватися дрібно посічену ріпчасту цибулю. Коли він дійде до м’якості, додайте до цибулі гриби і продовжуйте готувати на помірному вогні, поки не випарується вся волога.

Далі додайте в сковороду сметану і сіль, добре перемішайте і тушкуйте ще близько п’яти хвилин під кришкою.

Подавайте гриби ще гарячими, можете сервірувати зеленню за бажанням.

Приємного апетиту і кулінарних успіхів!

Маслюки, смажені з цибулею Смажені маслюки Як приготувати маслюки - рецепти