Любителям шоколаду і всім іншим ласунам рекомендую приготувати крем на основі сметани для просочення шоколадного бісквіта. Приготовлений крем за таким рецептом можна використовувати не тільки для просочення і прошарку тортів, а також для прикраси інших десертів.


Інгредієнти: на 2 порції.

  • Сметана 26% – 250 гр.
  • Масло вершкове – 30 гр.
  • Цукор-пісок – 100 гр.
  • Какао-порошок – 100 гр.

Процес приготування:

Почнемо готувати сметанний крем для шоколадного бісквіта. Перш за все візьміть необхідну кількість всіх інгредієнтів хорошої якості і підвищеної жирності. Необхідну кількість охолодженої сметани викладіть в глибоку ємність.

Потім додайте в неї вершкове масло кімнатної температури, какао-порошок хорошої якості, а також цукровий пісок або цукрову пудру.

Ємність з вмістом поставте на вогонь і, постійно помішуючи силіконової лопаткою, доведіть масу до однорідного стану.

Готовий крем перекладіть в ємність і повністю остудіть при кімнатній температурі. Після чого ємність оберніть харчовою плівкою і поставте в холодильник для стабілізації та охолодження крему приблизно на 30 хвилин.

Охолоджений крем на основі сметани використовуйте за призначенням – для прошарку улюбленого бісквітного торта або для прикраси, наприклад, кексів. Крем добре охолоне і загусне, буде тримати форму і тому їм можна прикрасити кекси, не боячись того, що крем втратить свою форму.

Приємного апетиту!

Крем для торта Крем з масла для бісквітного торта Сметанний крем для бісквітного торта Сметанний крем для торта Сметанно-вершковий крем для торта Сметанно-масляний крем для торта Шоколадний крем для бісквітного торта Шоколадний крем для торта