Трубочки з лаваша з картопляною начинкою є домашнім фастфудом, особливо коли з вечора залишився відварну картоплю або пюре. Це самий смачний і простий рецепт з усіх страв з картопляним пюре. Трубочки можна обсмажити на сковорідці або запекти в духовці.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Лаваш – 2 шт.
  • Картопляне пюре – 500 гр.
  • Сир – 100 гр.
  • Зелень – 1 пучок
  • Кунжут – 1 ст. л.
  • Яйце – 1 шт.
  • Масло рослинне – для смаження

Процес приготування:

Приступимо до готування трубочок з лаваша з картопляною начинкою. Якщо у вас залишилося вчорашнє пюре з картоплі, то розігрійте його в мікрохвильовці. Якщо такого немає, то приготуйте пюре звичайним способом. Для цієї страви потрібно, щоб пюре було не дуже рідке.

Свіжу зелень (цибуля і кріп) промийте холодною водою, обсушити серветкою і дрібно наріжте. Додайте зелень до пюре і добре перемішайте.

Листи лаваша розгорніть на столі і наріжте на прямокутні шматочки довільного розміру.

На край кожного шматочки лаваша рівномірно викладіть картопляне пюре. Згори покладіть натерту на середній тертці сир.

Поверніть шматочки лаваша з начинкою в акуратні трубочки. Деко для випічки застелити шматочком фольги і трохи змастіть її рослинним маслом. Всі трубочки акуратно викладіть на деко. Збийте виделкою яйце і змастіть їм поверхню трубочок.

Посипте трубочки насінням кунжуту. Запікайте блюдо в духовці, розігрітій до 200°С протягом 15 хвилин.

Запечені трубочки з лаваша з картопляною начинкою перекладіть на красиве блюдо, декорують зеленню і подайте до столу.

Приємного апетиту!

Закуски з лаваша Лаваш з начинкою Трубочки з лаваша