Для святкового вечері можна приготувати яловичину. М’ясо, запечене цілком, легко зробити м’яким і соковитим. Оцініть простий домашній рецепт приготування. Страва порадує гарним зовнішнім виглядом і яскравим смаком.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Яловичина – 0,5 кг
- Лимон – 1 шт.
- Часник – 4 зуб.
- Сіль – за смаком
- Суміш перців – 0,5 ч. л.
- Чебрець свіжий – 1 ч. л.
Процес приготування:
Рецепт соковитою і м’якою яловичини цілим шматком в духовці гранично простий! Для приготування необхідно взяти охолоджений шматок яловичини, обмити його під водою і обсушити.
Викладаємо м’ясо в глибоку тарілку і поливаємо його соком лимона. Натираємо сіллю, сумішшю перців і сушеним чебрецем.
Перекладаємо підготовлений продукт на фольгу. Вгорі робимо невеликі надрізи і розміщуємо в них шматочки часнику. Загортаємо і відправляємо в духовку на дві години. Готуємо при температурі 200 градусів.
За 20-30 хвилин до готовності розкриваємо фольгу і даємо м’ясного шматку підрум’янитися. Після виймаємо з духовки і даємо йому трохи охолонути.
Готовий шматок яловичини розбираємо на стейки рівної товщини і подаємо їх до столу. Приємного апетиту!
Новости