Пропонуємо вам ще один варіант заготовки опеньків на зиму – з додаванням спецій і вершкового масла. Маринуватися гриби будуть у власному соку, потім проходять стадію стерилізації і знову відправляються маринуватися на тривалий термін. Такий варіант заготовки зажадає від вас трохи терпіння, але результат вас приємно здивує.
Інгредієнти: на 2.5 л.
- Опеньки свіжі – 5 кг
- Сіль – 1 склянка
- Перець запашний мелений – 2 ч. л.
- Листя чорної смородини – 8 – 10 шт.
- Гвоздика – 10 бутонів
- Масло вершкове – 40 гр.
Процес приготування:
Готувати солені опята в банках на зиму просто! Опеньки очищаємо від сміття та піску, відрізаємо нижню частину ніжок і добре промиваємо під струменем прохолодної проточної води. Потім викладаємо опеньки в каструлю, заливаємо водою і ставимо на вогонь. Доводимо гриби до кипіння, додаємо 2 лаврових листа і пару горошин перцю, трохи солі і відварюємо протягом 20-25 хвилин.
Готові гриби відкидаємо на друшляк і промиваємо водою. Залишаємо на 5 хвилин, щоб стекла зайва рідина.
Потім гриби розкладаємо по стерилізованим банкам, розподіляючи шарами: трохи грибів, спеції і сіль, потім знову гриби. Таким чином, банки заповнюємо до самого верху. Закриваємо банки кришками і залишаємо на 2-3 дні в холодному місці, щоб вони трохи промариновались.
Через 2-3 дні банки ставимо у велику каструлю, на дно якої устелено бавовняну рушник або серветку. Наливаємо холодну воду так, щоб вона по плечики покрила банки. Ставимо каструлю на вогонь і доводимо воду до кипіння, зменшуємо вогонь і стерилізуємо банки 30-35 хвилин. Після того, як гриби простерилизуются акуратно за допомогою прихвата виймаємо банки з води, в кожну додаємо гаряче розтоплене вершкове масло і закриваємо капроновими кришками. Залишаємо гриби до повного охолодження при кімнатній температурі, після чого прибираємо в прохолодне місце для зберігання. Готові гриби будуть приблизно через 3 тижні.
Гриби на зиму Опеньки на зиму Солені опята Як приготувати опеньки - рецепти