Солодкі мариновані огірочки? Не думали, що так буває? Ще як! Весь секрет цього ласощі – солодкий маринад, завдяки чому хрусткі огірочки набувають смак, не характерний для звичної нам консервації.
Інгредієнти: на 1 л.
- Огірки – 600 гр.
- Морква – 1 шт.
- Вода – 500 мл
- Часник – 2 зуб.
- Корінь хрону – 2 шт.
- Перець духмяний горошок – 5 шт.
- Перець чорний горошок – 5 шт.
- Кріп – 5 гілок
- Оцет столовий 9% – 4 ст. л.
- Цукор-пісок – 5 ч. л.
- Сіль – 1 ст. л.
Процес приготування:
Ретельно промиваємо огірки і замочуємо їх у холодній час на пару годинок. Завдяки цьому, огірочки не втратять свою здатність хрустіти. Якщо ви маєте справу з овочами, які були тільки що зірвані з грядки, дану процедуру можна пропустити.
Тепер займемося стерилізацією банок: це можна зробити, або, зануривши банки у окріп, або потримавши протягом декількох хвилин їх над парою. Кришки кип’ятити у воді.
Моркву і корінь хрону очищаємо і нарізаємо кільцями.
Перейдемо до приготування маринаду. Для цього наливаємо в каструлю води, всипаємо туди сіль і цукор, кип’ятимо, вливаємо оцет і продовжуємо кип’ятити протягом ще декількох хвилин.
Тим часом розкладаємо огірки, нарізану моркву і хрін, зубчики часнику і спеції по банкам.
Заливаємо все маринадом, зверху прикриваємо кришкою. Відправляємо банки у велику каструлю, наповнену гарячою водою. Наші заготовки повинні стерилізуватися до моменту, поки огірки не придбають оливковий колір.
Залишилося дістати банки, щільно закрутити їх кришками і перевернути заготівлю догори дном до повного охолодження. Зберігати такі закачування найкраще в прохолодному місці.
Консервовані огірки в 2-х літрових банках на зиму Мариновані огірки без оцту в 1.5 літрових банках на зиму Мариновані огірки на зиму Огірки на зиму Солодкі мариновані огірки з оцтом в літрових банках на зиму Солодко-солоні огірки на зиму