Вареники з вишнею це таке блюдо, яке в літній сезон має з’явитися у кожного на столі. Адже це просто, дуже смачно і ситно. Зазвичай для приготування вареників використовують пісне тісто, але в цьому рецепті крім борошна, води, солі і рослинної олії ми будемо використовувати курячі яйця.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Для тіста: –
- Борошно – 300 – 350 гр.
- Вода – 110 мл
- Яйце – 1 шт.
- Сіль – 5 гр.
- Для начинки: –
- Цукор-пісок – 100 гр.
- Вишня – 250 гр.
- Масло вершкове – 30 гр.
- Для варіння: –
- Вода – 3 л
- Сіль – 5 – 10 гр.
Процес приготування:
Для приготування солодких вареників з вишнею по даному рецепту краще підійде борошно другого сорту. Так як тісто не повинно вийти дуже пишним. Просійте борошно в глибоку миску, щоб позбутися від грудок і сміття.
В окремій піалі змішайте воду і яйце, до моменту, поки жовток повністю розчиниться у воді.
Зробіть поглиблення в муці і почніть поступово вливати в нього воду з яйцем. Перемішуючи тісто кожен раз, як увіллєте нову порцію. Після того як буде додана вся рідина з яйцем, у вас вийде в’язке і липке тісто, яке слід перекласти на посипаний борошном стіл і продовжувати вимішувати тісто вручну.
В результаті у вас повинно вийти туге і еластичне тісто, яке не буде прилипати до рук і робочої поверхні.
Вимішане тісто загорніть в харчову плівку. Візьміть 2 каструлі різного розміру і спорудити конструкцію, що нагадує водяну баню. У каструлю більшого розміру налийте півсклянки теплої води. В меншу каструлю покладіть тісто, накрийте кришкою і поставте її всередину другій каструлі. Залиште тісто постояти на 2-2,5 години. Чим більше часу ви дасте тісту постояти, тим легше з ним згодом буде працювати.
Займіться приготуванням начинки. Найкраща вишня для вареників велика і темна. Така ягода гарантовано буде смачним і солодким. Переберіть її, видаліть сміття і зіпсовані ягоди. Потім промийте, видаліть кісточки. Підготовлену вишню складайте в друшляк. Коли всі ягоди будуть підготовлені, відкладіть їх в сторону і дайте постояти близько півгодини, щоб позбутися від зайвої рідини, абсолютно не потрібної нам при приготуванні вареників.
Дістаньте тісто з каструлі, розгорніть харчову плівку. Шар тіста розрізати на 2 частини. Половину, з якою будете працювати пізніше, знову загорніть в харчову плівку, щоб тісто не обветривалось. Другу половину розкачайте качалкою в тонкий пласт (товщина тіста 2-3 мм). Потім виріжте спеціальною круглою формою, склянкою або кухлем заготовки для вареників. Поступайте таким чином, поки у вас не закінчиться тісто.
В кожну заготовку насипте ½ чайної ложки цукрового піску і покладіть 2-3 вишні (кількість залежить від розміру заготовок і самої ягоди). Потім, защипывая краю, сформуйте вареник.
Зліплені вареники складайте на невеликій відстані один від одного на рівну поверхню, присипану борошном.
Налийте в каструлю воду, посоліть її. Поставте на вогонь і доведіть до кипіння. По одному киньте в каструлю з водою вареники. Акуратно перемішайте. Дочекайтеся, поки всі вареники спливуть на поверхню, після чого варіть ще 3 хвилини. За цей час тісто має бути таким, що через нього видно начинку. Шумівкою вийміть вареники з води, при цьому даючи можливість стекти зайвої рідини.
Змастіть вареники за допомогою силіконової пензлики (щоб не пошкодити тісто) розтопленим вершковим маслом.
Подавайте готові вареники порційно зі сметаною.
Приємного апетиту.
Вареники з вишнею Вареники з замороженої вишнею Тісто для вареників Тісто для вареників на воді Тісто для вареників на воді з яйцями