Кавуни дуже корисні і навіть в маринованому і закатанном вигляді вони не втрачають свої корисні властивості і смакові якості. Хіба це не привід порадувати себе і своїх близьких смачною ягодою в розпал снігових хуртовин?
Інгредієнти: на 8 арк.
- Кавун – 5 – 6 кг
- Вода – 4,5 – 5 л
- Сіль – 40 гр.
- Цукор-пісок – 300 гр.
- Оцтова есенція – 1,5 ст. л.
- Гвоздика – 6 зірок
- Перець чорний горошок – 12 шт.
Процес приготування:
Як почати готувати солодкого кавуна в банку на зиму? Кавун ретельно промиваємо під струменем води, потім промиваємо злегка охолодженим окропом.
розрізаємо Плід навпіл.
Половини розрізаємо на невеликі четвертинки для того, щоб шматочки без проблем влазили в горлечко банки. За бажанням можна обрізати зелену шкірку.
Нарізані шматочки кавуна укладаємо в заздалегідь простерилизованную банку не дуже щільно, так часточки краще зберігають свою форму.
Наповнені банки заливаємо окропом, закутуємо в рушник і залишаємо нагріватися. Готовність можна перевірити так: на дно банки повинно стати гарячим. Як правило, це займає близько 40 хвилин.
Після повного прогрівання, зливаємо всю рідину з банок в одну ємність, доводимо до кипіння і кип’ятимо близько 3-4 хвилин.
В кожну банку кладемо кілька зірочок гвоздики і кілька горошин чорного запашного перцю.
Гарячим розсіл заливаємо все банки і додаємо ½ столової ложки есенції.
Після цього всі закатуємо, перевертаємо догори дном і накриваємо рушником до повного охолодження.
Через півтора-два місяці соління будуть готові до вживання. Солодкий маринований кавун чудово підходить до будь-якої страви. Приємного апетиту!
Засолювання кавуна без стерилізації в банках на зиму Кавун без стерилізації в банках на зиму Кавун в банках без оцту на зиму Маринований кавун в банках на зиму Солодкий кавун на зиму в банках Солоний кавун на зиму в банках Як закрити кавун в банках на зиму