Солодкий плов не стоїть у ряду традиційних страв і відноситься скоріше до розряду кулінарних експериментів, але для пісного столу і дієтичного харчування буде чудовим блюдом. Готуємо плов з курагою і родзинками, на бульйоні і в казані.
Інгредієнти: на 2 порції.
- Рис білий – 1 склянка
- Курага – 15 шт.
- Ізюм – 5 ст. л.
- Бульйон – 3 склянки
- Часник – 2 зуб.
- Цибуля ріпчаста – 2 головки
- Шафран – на смак
- Ваніль – за смаком
- Кориця – 1 ч. л.
- Масло рослинне – 4 ст. л.
- Сіль – за смаком
Процес приготування:
Приступимо до приготування солодкого плов з сухофруктами в казані. Курагу і родзинки для плову кладемо в окрему посудину і на 20 хвилин замочуємо в гарячій воді. Потім воду зливаємо, і сухофрукти обсушуємо серветкою. Курагу нарізаємо на соломку.
Цибулю почистіть і наріжте на невеликі кубики.
В казані добре розігрійте олію. Потім перекладіть його в розігріте масло і обсмажте тільки до прозорого стану. Потім до цибулі покладіть дрібно нарізаний очищений часник і нарізану курагу і всі трохи посмажте.
Кілька разів промийте холодною водою потрібну кількість рису. Промитий рис викладіть рівним шаром поверх обсмажених інгредієнтів. Потім рис посипте сіллю, корицею та шафраном. На рис рівномірно покладіть промитий ізюм. Потім налийте в казан бульйон. Закрийте Казан кришкою і тушкуйте плов на маленькому вогні, поки рис вбере бульйон повністю.
Приготований в казані солодкий плов з сухофруктами акуратно перемішайте і можете подавати до столу в гарячому вигляді.
Приємного апетиту!
Азербайджанський плов з сухофруктами і м'ясом Пісний плов з грибами Плов Плов без цибулі Плов в казані на плиті Плов з круглозерним рисом Плов з м'ясом і сухофруктами Солодкий плов з курагою і родзинками