Цей рецепт засолки підходить для жирної морської риби, скумбрії або оселедця. Скумбрію люблять ще й за те, що в ній відсутні дрібні кістки, а жирна м’якоть вбирає в себе тільки необхідну кількість спецій.
Інгредієнти: на 3 порції.
- Перець духмяний горошок – 3 шт.
- Сіль – 2 ст. л.
- Цукор-пісок – 1 ст. л.
- Вода – 500 мл
- Скумбрія – 1 шт.
- Лавровий лист – 2 шт.
- Часник – 1 зуб.
- Кріп – 4 гілки
- Соєвий соус – 2 ст. л.
Процес приготування:
Рецепт приготування солоної скумбрії в соєвому соусі смачний! Скумбрію розморозьте, наріжте шматочками, покладіть в банку.
Часник очистіть і наріжте тонкими пластинками.
Додайте до риби часник, перець і лавровий лист.
У холодній воді розчиніть сіль і цукор.
Покладіть в банку кріп і влийте соєвий соус.
Потім влийте в банку розсіл, закрийте кришкою і поставте скумбрію в холодильник на 2-3 дні.
Через 3 дні закуска з ароматною скумбрії може бути подана на стіл.
Приємного апетиту!
Засолювання риби Страви з риби