З засолкою скумбрії можна експериментувати, додаючи різні спеції в розсіл. Досить цікавий і смачний результат виходить, якщо засолити рибу з чайною заваркою і цибульним лушпинням. Крім прекрасного смаку, скумбрія набуває красивий золотистий колір.
Інгредієнти: на 3 порції.
- Скумбрія – 1 кг
- Вода – 1 л
- Сіль – 3 ст. л.
- Цукор-пісок – 1 ст. л.
- Суміш перців – 1 ч. л.
- Коріандр – 1 ст. л.
- Лавровий лист – 3 шт.
- цибулиння – 1 жменя
- Чай чорний – 2 ч. л.
Процес приготування:
Почнемо готувати солону скумбрію в цибулинні та чайній заварці. У воді розчиніть сіль і цукор, додайте спеції, чорний чай і цибулиння. Доведіть розсіл до кипіння, зніміть з вогню і дайте йому охолонути.
Тушки скумбрії випатрайте, відріжте голови і хвости, добре промийте і просушіть їх.
Покладіть скумбрію у відповідний за розміром контейнер і залийте її остившім розсолом.
Залиште скумбрію в розсолі при кімнатній температурі на 3 години. Потім поставте в холодильник на 2-3 дні, періодично перевертайте тушки.
Солона скумбрія підійде для будь-яких закусок, бутербродів, салатів, нарізок.
Приємного апетиту!
Засолювання риби Страви з риби