З засолкою скумбрії можна експериментувати, додаючи різні спеції в розсіл. Досить цікавий і смачний результат виходить, якщо засолити рибу з чайною заваркою і цибульним лушпинням. Крім прекрасного смаку, скумбрія набуває красивий золотистий колір.


Інгредієнти: на 3 порції.

  • Скумбрія – 1 кг
  • Вода – 1 л
  • Сіль – 3 ст. л.
  • Цукор-пісок – 1 ст. л.
  • Суміш перців – 1 ч. л.
  • Коріандр – 1 ст. л.
  • Лавровий лист – 3 шт.
  • цибулиння – 1 жменя
  • Чай чорний – 2 ч. л.

Процес приготування:

Почнемо готувати солону скумбрію в цибулинні та чайній заварці. У воді розчиніть сіль і цукор, додайте спеції, чорний чай і цибулиння. Доведіть розсіл до кипіння, зніміть з вогню і дайте йому охолонути.

Тушки скумбрії випатрайте, відріжте голови і хвости, добре промийте і просушіть їх.

Покладіть скумбрію у відповідний за розміром контейнер і залийте її остившім розсолом.

Залиште скумбрію в розсолі при кімнатній температурі на 3 години. Потім поставте в холодильник на 2-3 дні, періодично перевертайте тушки.

Солона скумбрія підійде для будь-яких закусок, бутербродів, салатів, нарізок.

Приємного апетиту!

Засолювання риби Страви з риби