Солона в маринаді з гірчицею скумбрія просто тане у роті. У неї прекрасний смак, філе скумбрії можна додавати в салати, робити з нього бутерброди і нарізку для святкового столу.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Скумбрія – 2 шт.
- Сіль – 4 ст. л.
- Цукор-пісок – 1 ст. л.
- Перець чорний горошок – 0,5 ч. л.
- Лавровий лист – 3 шт.
- Вода – 750 мл
- Гірчиця – 1 ст. л.
Процес приготування:
Готувати солону скумбрію з гірчицею легко! У каструлю всипте сіль, цукор, перець горошком і лавровий лист.
Потім влийте в каструлю воду, поставте на вогонь і доведіть до кипіння.
Прокип’ятіть маринад 3 хвилини, потім вимкніть вогонь і остудіть його.
В охолоджений маринад додайте гірчицю і перемішайте.
У скумбрії відріжте голови, випатрайте і добре промийте.
Для того, щоб засолити скумбрію цілком, вам знадобиться звичайна пластикова пляшка.
Зробіть розріз збоку і вкладете в неї рибу.
Далі влийте в пляшку розсіл і помістіть її в холодильник на 3 дні.
Через 3 дні скумбрію можна їсти. Наріжте її скибочками і подавайте на стіл з цибулею і зеленню.
Приємного апетиту!
Засолювання риби Страви з риби