Солоні огірки – традиційна закуска, яку готують з давніх часів. Способів засолювання велика кількість. Хтось любить солоні огірки, хтось солодкі, хтось гострі. Рецептів дуже багато. Спробуйте приготувати огірки гарячим способом.
Інгредієнти: на 3 л.
- Огірки (невеликі) – 1.5 кг
- Вода – 1 л
- Сіль велика – 1 ст. л.
- Цукор-пісок – 1 ст. л.
- Перець чорний горошок – 5 шт.
- Часник – 2 зуб.
- Кріп – 1 шт.
- Кріп (з парасольками) – 1 гілка
- Листя чорної смородини – 3 шт.
- Листя малини – 3 шт.
- Листя вишні – 3 шт.
Процес приготування:
Готувати солоні огірки гарячим способом легко! Виберете огірки невеликого розміру приблизно 5-7 сантиметрів. Добре промийте їх під проточною водою. Викладіть в ємність і замочіть на 2 години. Потім обріжте кінчики.
Підготуйте спеції і приправи. Часник очистіть від лушпиння. Зелень і листя ретельно вимийте і просушіть.
Банки, в яких будете робити закачування, добре вимийте і стерилізуйте в духовій шафі або мікрохвильовій печі.
Кришки прокип’ятіть в невеликій каструлі.
В чисті банки розкладіть спеції і приправи.
Розкладіть огірки щільно по стерильним банкам.
Закип’ятіть воду і залийте банки, прикрийте кришкою і залиште на кілька хвилин. У каструлю злийте воду з банок і додайте ще трохи води, щоб розсолу вистачило на всі банки.
В каструлю додайте листя і кріп. Доведіть до кипіння. Поваріть протягом 5 хвилин. Акуратно вийміть зелень. Додайте цукровий пісок і сіль, повністю розчиніть. Закип’ятіть розсіл.
Гарячим розсолом залийте банки з огірками. Щільно закрийте кришки. Банки переверніть догори дном і укутайте ковдрою. Охолодіть огірки повністю. Через добу приберіть огірки в темне холодне місце (холодильник або льох).
Приємного апетиту!
Засолювання огірків без оцту на зиму Засолювання огірків в літрових банках на зиму Консервовані огірки в літрових банках на зиму Консервовані огірки на зиму Огірки на зиму Хрусткі солоні огірки під закатку на зиму