Солоні огірки – традиційна закуска, яку готують з давніх часів. Способів засолювання велика кількість. Хтось любить солоні огірки, хтось солодкі, хтось гострі. Рецептів дуже багато. Спробуйте приготувати огірки гарячим способом.


Інгредієнти: на 3 л.

  • Огірки (невеликі) – 1.5 кг
  • Вода – 1 л
  • Сіль велика – 1 ст. л.
  • Цукор-пісок – 1 ст. л.
  • Перець чорний горошок – 5 шт.
  • Часник – 2 зуб.
  • Кріп – 1 шт.
  • Кріп (з парасольками) – 1 гілка
  • Листя чорної смородини – 3 шт.
  • Листя малини – 3 шт.
  • Листя вишні – 3 шт.

Процес приготування:

Готувати солоні огірки гарячим способом легко! Виберете огірки невеликого розміру приблизно 5-7 сантиметрів. Добре промийте їх під проточною водою. Викладіть в ємність і замочіть на 2 години. Потім обріжте кінчики.

Підготуйте спеції і приправи. Часник очистіть від лушпиння. Зелень і листя ретельно вимийте і просушіть.

Банки, в яких будете робити закачування, добре вимийте і стерилізуйте в духовій шафі або мікрохвильовій печі.

Кришки прокип’ятіть в невеликій каструлі.

В чисті банки розкладіть спеції і приправи.

Розкладіть огірки щільно по стерильним банкам.

Закип’ятіть воду і залийте банки, прикрийте кришкою і залиште на кілька хвилин. У каструлю злийте воду з банок і додайте ще трохи води, щоб розсолу вистачило на всі банки.

В каструлю додайте листя і кріп. Доведіть до кипіння. Поваріть протягом 5 хвилин. Акуратно вийміть зелень. Додайте цукровий пісок і сіль, повністю розчиніть. Закип’ятіть розсіл.

Гарячим розсолом залийте банки з огірками. Щільно закрийте кришки. Банки переверніть догори дном і укутайте ковдрою. Охолодіть огірки повністю. Через добу приберіть огірки в темне холодне місце (холодильник або льох).

Приємного апетиту!

Засолювання огірків без оцту на зиму Засолювання огірків в літрових банках на зиму Консервовані огірки в літрових банках на зиму Консервовані огірки на зиму Огірки на зиму Хрусткі солоні огірки під закатку на зиму