Солити помідори в банці – звична справа. А ось технологія приготування солоних помідорів у відрі знайома не всім. Томати в даному випадку виходять з типовим бочковим смаком. Сумніваєтеся? Цей рецепт зможе розвіяти всі ваші сумніви з приводу засолювання помідорів у відрі!
Інгредієнти: на 10 л.
- Помідори свіжі – 5 кг
- Часник – 1 головка
- Перець чилі – 1 шт.
- Сіль – 6 ст. л.
- Вода – 3 л
- Кріп – 300 гр.
Процес приготування:
Готувати солоні помідори у відрі легко! Для приготування розсолу необхідно розчинити в гарячій воді сіль.
Розділіть промитий кріп, очищені зубчики часнику і нарізану шматочками перець приблизно на три рівні частини. Так дно відповідного відра укладаємо одну частину кропу, часнику і перцю.
Помідори ретельно промиваємо і з допомогою виделки проколюємо кожен плід кілька разів. Це необхідно для більш швидкого процесу засалювання.
Викладаємо томати в три шари, потім знову додаємо кріп, часник і перець.
Заповнюємо відро помідорами до верху.
Верхній шар помідор необхідно покрити рештою кількістю часнику, перцю і кропу. Потім помідори накриваємо кришкою для гніту і ставимо на неї вантаж.
Заливаємо у відро з помідорами гарячий розсіл. Залишаємо томати при кімнатній температурі на 5 діб, потім переміщаємо їх в холодильник або інше прохолодне місце на 2 доби.
Через тиждень солоні помідори будуть готові!
Приємного вам апетиту!
Малосольні помідори Малосольні помідори класичні Мариновані помідори за добу з зеленню Помідори без оцту і без стерилізації Помідори гарячим способом Помідори з часником і зеленню швидкого приготування Швидкі мариновані помідори з часником