Апетитні солоні помідори з гірчицею – прекрасна закуска в холодну пору. Зберігати готовий продукт можна близько півроку, чого цілком достатньо, щоб смачно перезимувати. З інгредієнтів, зазначених у рецепті ви отримаєте повну трилітрову банку апетитних томатів з гірчицею.
Інгредієнти: на 5 порц.
- Помідори свіжі – 0,5 кг
- Гірчиця порошок – 2 ст. л.
- Сіль – 1,5 ст. л.
- Вода – 0,7 л.
- Часник – 1 бутон
- Перець чорний горошок – 10 шт.
- Парасольки кропу – 3 шт.
- Цукор-пісок – 1 ст. л.
Процес приготування:
Приступимо до приготування солоних помідорів з гірчицей. Для початку підготуйте інгредієнти для засолювання: відміряйте перець, сіль і цукор, а також промийте томати і обсушіть їх. Не забудьте сполоснути кріп перед початком приготування заготовки.
Візьміть підходить за розміром ємність і з’єднайте в ній гірчицю, цукор з сіллю, додайте горошини перцю і порубаєте часник.
В ємність з сипучими інгредієнтами влийте воду, а потім вкладіть парасольки кропу.
Промиті помідори викладіть в ємність з розсолом, встановіть на них гніт і відправте на тиждень в тепле місце. Не забувайте періодично перемішувати помідори в ємності.
Помідори готовий до подачі через п’ять-сім днів з моменту закладки в ємність. Це залежить від розміру плодів і швидкості бродіння.
Готову закуску потрібно зберігати в холодному темному місці – підвалі, погребі чи холодильнику. Подавати їх можна як самостійну закуску або сервірувати ними гарячі страви.
Помідори без оцту на зиму Помідори з цукром на зиму Помідори на 1.5 літрову банку на зиму Помідори холодним способом Солоні помідори без оцту Солоні помідори без оцту холодним способом Солоні помідори з часником