Солоні помідори завжди до речі на застіллях особливо з картоплею та м’ясними стравами. А розсіл з помідорів можна використовувати у приготуванні супів, борщів, солянки та інших страв.
Інгредієнти: на 4 л.
- Помідори свіжі – 2 кг
- Часник 8 зуб.
- Сіль – 2 ст. л.
- Перець чилі – 3 – 4 шт.
- Гвоздика – за смаком
- Цукор-пісок – 4 ст. л.
- Оцет столовий 9% – 8 ст. л.
- Лавровий лист – 4 – 6 шт.
- Перець духмяний горошок – за смаком
- Перець чорний горошок – за смаком
Процес приготування:
Як приготувати солоні помідори з цукром? Помідори і гострий перець вимийте і просушіть. Часник очистіть від лушпиння. Літрові банки для закаток помийте і стерилізуйте. У кожну банку покладіть лавровий лист, гвоздику, запашний перець, чорний перець горошком, гострий перець і часник. Зверху щільно укладіть помідори.
В каструлі закип’ятіть воду і залийте ними банки, прикрийте стерилізованими кришками і залиште на 15 хвилин.
Через 15 хвилин вилийте воду назад в каструлю. На 1 літр рідини додайте 4 столові ложки цукру і 2 столові ложки солі, перемішайте і закип’ятіть.
В кожну літрову банку влийте 2 столові ложки оцту, потім залийте їх гарячим маринадом. Загорніть кришки на банках, переверніть їх догори дном, укутайте в теплу ковдру і залиште остигати. А потім приберіть їх в прохолодне місце і чекайте свят.
Приємного апетиту!
Закуска з помідорів на зиму Помідори без стерилізації на зиму Помідори гарячим способом Помідори з гвоздикою на зиму Помідори на 1.5 літрову банку на зиму Помідори на зиму