Солоні помідори з різними добавками і спеціями – відмінний варіант заготовки на зиму. Соління холодним способом не втрачає своєї актуальності донині, так як дуже економить час кулінара. Ця апетитна закуска гарна до гарячих страв, міцних напоїв.


Інгредієнти: на 3 л.

  • Помідори зелені – 1.7 кг
  • Петрушка – 0.5 пучків
  • Кріп – 0.5 пучків
  • Селера – 0.5 пучків
  • Лавровий лист – 2 шт.
  • Перець запашний мелений – за смаком
  • Сіль – 100 гр.
  • Часник – 1 головка
  • Перець чилі – 1 – 2 шт.

Процес приготування:

Рецепт солоних зелених помідор простий у приготуванні! Промийте і обсушіть зелені міцні помідори. Зробіть на них досить глибокі хрестоподібні надрізи за допомогою гострого ножа.

Часник почистіть і розберіть на зубчики, гіркий перець акуратно промийте і дрібно наріжте разом з часником. Зелень промийте, обсушити, дрібно порубаєте ножем.

З’єднайте перець, часник і зелень, гарненько перемішайте. Можете додати більше або менше продуктів, орієнтуючись на свій смак.

Суміш зелені, часнику і перцю вкласти в надрізи на помідорах. Потім візьміть чисту емальовану каструлю трилітрового обсягу, покладіть лавровий лист, запашний перець. Щільно утрамбуйте помідори в ємності, після чого приготуйте розсіл з холодної чистої води і солі. Можете додати в нього гірчицю. Розсолом залийте томати і притисніть їх гнітом.

Ємність з помідорами приберіть в льох або холодильник, в холод. Тиждень томати повинні стояти під гнітом, після чого вони вважаються готовими до вживання.

Приємного апетиту!

Зелені помідори на зиму Помідори без цукру на зиму Помідори з петрушкою на зиму Помідори з селерою на зиму Солоні зелені помідори Солоні помідори без оцту Солоні помідори на зиму