Солоні помідори з різними добавками і спеціями – відмінний варіант заготовки на зиму. Соління холодним способом не втрачає своєї актуальності донині, так як дуже економить час кулінара. Ця апетитна закуска гарна до гарячих страв, міцних напоїв.
Інгредієнти: на 3 л.
- Помідори зелені – 1.7 кг
- Петрушка – 0.5 пучків
- Кріп – 0.5 пучків
- Селера – 0.5 пучків
- Лавровий лист – 2 шт.
- Перець запашний мелений – за смаком
- Сіль – 100 гр.
- Часник – 1 головка
- Перець чилі – 1 – 2 шт.
Процес приготування:
Рецепт солоних зелених помідор простий у приготуванні! Промийте і обсушіть зелені міцні помідори. Зробіть на них досить глибокі хрестоподібні надрізи за допомогою гострого ножа.
Часник почистіть і розберіть на зубчики, гіркий перець акуратно промийте і дрібно наріжте разом з часником. Зелень промийте, обсушити, дрібно порубаєте ножем.
З’єднайте перець, часник і зелень, гарненько перемішайте. Можете додати більше або менше продуктів, орієнтуючись на свій смак.
Суміш зелені, часнику і перцю вкласти в надрізи на помідорах. Потім візьміть чисту емальовану каструлю трилітрового обсягу, покладіть лавровий лист, запашний перець. Щільно утрамбуйте помідори в ємності, після чого приготуйте розсіл з холодної чистої води і солі. Можете додати в нього гірчицю. Розсолом залийте томати і притисніть їх гнітом.
Ємність з помідорами приберіть в льох або холодильник, в холод. Тиждень томати повинні стояти під гнітом, після чого вони вважаються готовими до вживання.
Приємного апетиту!
Зелені помідори на зиму Помідори без цукру на зиму Помідори з петрушкою на зиму Помідори з селерою на зиму Солоні зелені помідори Солоні помідори без оцту Солоні помідори на зиму