солянка Овочева без м’яса порадує своїм смаком і тих, хто тримає піст, і вегетаріанців і людей, що дотримують дієту. У даному рецепті вам пропонується приготувати її з грибами (в цьому рецепті використовуємо солоні опеньки і свіжі гливи), хоча гриби можна взяти будь-які. Незмінними інгредієнтами овочевий солянки залишаються солоні огірки, розсіл, маслини й лимон.


Інгредієнти: на 1 порц.

  • Гливи – 130 гр.
  • Опеньки солоні – 25 гр.
  • Огірки солоні – 0.5 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Розсіл огірковий – 2 ст. л.
  • Помідори свіжі – 1 ст. л.
  • Бульйон з овочів – 1 склянка
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Маслини – за смаком
  • Лимон – за смаком

Процес приготування:

Рецепт приготування солянки без м’яса смачний! Цибулю почистіть і наріжте на тоненькі півкільця.

Половину середнього солоного огірочка наріжте на маленькі кубики.

У сковорідці розігрійте трохи рослинного масла і обсмажте в ньому цибулю до золотистого кольору.

Потім до смаженій луку перекладіть нарізаний огірок і декілька хвилин всі тушкуйте на маленькому вогні.

Потім додайте в сковорідку ложку томатної пасти, перемішайте з огірками та цибулею і ще 2-3 хвилини потушкуйте.

Свіжі гриби помийте і наріжте тонкими слайсами. Гливи і солені опята трохи обсмажте на окремій сковорідці.

В каструлі закип’ятіть овочевий бульйон або чисту воду і перекладіть в нього обсмажені гриби. Додайте до бульйону розсіл з маслин або солоних огірків і поваріть 10-15 хвилин.

Потім у бульйон покладіть томатну зажарку, перемішайте і спробуйте на смак. Поваріть солянку ще 5 хвилин, додайте до неї сік четвертинки лимона і спеції за власним смаком. У готову солянку покладіть гурток лимона.

Ваша швидка і проста солянка без м’яса готова.

В тарілку покладіть нарізані на гуртки маслини і свіжу зелень.

Приємного апетиту!

Грибний суп Солянка Солянка без капусти Солянка без огірків Солянка з маслинами