Солянка дуже ситний і поживний суп. Але далеко не всі люблять цю страву з-за солоних огірків. Якщо у вашій родині теж існує така проблема, то спробуйте цей простий рецепт солянки з лимоном. На смак просто чудовий! І всі домочадці будуть задоволені!Порада: для приготування солянки краще всього вибирати нежирну свинину.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Свинина – 300 гр.
- Ковбаски мисливські – 200 гр.
- Картопля – 4 шт.
- Морква – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 2 головки
- Томатний сік – 4 ст. л.
- Маслини – 20 шт.
- Лимон – 15 гр.
- Сіль – за смаком
- Зелень – за смаком
- Вода – 2 л
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування солянки без огірків? М’ясо свинини промиваємо і розрізаємо його на кубики середньої величини.
Мисливську ковбасу нарізаємо кружечками і обсмажуємо. Як правило, масло можна не додавати, так як ковбаса сама його виділить під час смаження.
В каструлю, заливаємо близько 2 літрів води.
Коли вона закипить, засипаємо м’ясо свинини і відварюємо.
Цибулю очищаємо від лушпиння і нарізаємо на невеликі шматочки.
Моркву чистимо і натираємо на крупній тертці.
Обсмажуємо до м’якого золотистого стану на сковороді на рослинному маслі. Під час смаження додаємо до овочів томатний сік і перемішуємо.
Чистимо картоплю, нарізаємо її зручними шматочками і ставимо варитися до свинини.
Чекаємо 10 хв. і закидаємо в каструлю овочеву засмажку з томатним соусом. Додаємо скибочку лимона, порізані кружальцями маслини і дрібно нашатковану зелень.
Розмішуємо і солимо за смаком.
Приємного апетиту!
Класична солянка з ковбасою без картоплі Солянка без капусти Солянка без огірків Солянка з ковбасою і картоплею Солянка з ковбасою і лимоном Солянка з маслинами Солянка зі свининою