Солянка дуже ситний і поживний суп. Але далеко не всі люблять цю страву з-за солоних огірків. Якщо у вашій родині теж існує така проблема, то спробуйте цей простий рецепт солянки з лимоном. На смак просто чудовий! І всі домочадці будуть задоволені!Порада: для приготування солянки краще всього вибирати нежирну свинину.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Свинина – 300 гр.
  • Ковбаски мисливські – 200 гр.
  • Картопля – 4 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 2 головки
  • Томатний сік – 4 ст. л.
  • Маслини – 20 шт.
  • Лимон – 15 гр.
  • Сіль – за смаком
  • Зелень – за смаком
  • Вода – 2 л

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування солянки без огірків? М’ясо свинини промиваємо і розрізаємо його на кубики середньої величини.

Мисливську ковбасу нарізаємо кружечками і обсмажуємо. Як правило, масло можна не додавати, так як ковбаса сама його виділить під час смаження.

В каструлю, заливаємо близько 2 літрів води.

Коли вона закипить, засипаємо м’ясо свинини і відварюємо.

Цибулю очищаємо від лушпиння і нарізаємо на невеликі шматочки.

Моркву чистимо і натираємо на крупній тертці.

Обсмажуємо до м’якого золотистого стану на сковороді на рослинному маслі. Під час смаження додаємо до овочів томатний сік і перемішуємо.

Чистимо картоплю, нарізаємо її зручними шматочками і ставимо варитися до свинини.


Чекаємо 10 хв. і закидаємо в каструлю овочеву засмажку з томатним соусом. Додаємо скибочку лимона, порізані кружальцями маслини і дрібно нашатковану зелень.

Розмішуємо і солимо за смаком.

Приємного апетиту!

Класична солянка з ковбасою без картоплі Солянка без капусти Солянка без огірків Солянка з ковбасою і картоплею Солянка з ковбасою і лимоном Солянка з маслинами Солянка зі свининою